Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, kao i Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku obišli su Gerontološki centar Pančevo u kojem je smešteno pet korisnika ilegalnog doma u kojem se rano jutros dogodio požar.

Inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nakon dojave o požaru, izašli su na teren i po hitnom postupku odredili urgentni smeštaj za korisnike ilegalnog doma koji nisu bili povređeni. Korisnicima je pružena sva neophodna nega.

Nakon Gerontološkog centra, delegacija je obišla i Opštu bolnicu Pančevo i povređene pacijente, kojih je prema rečima dežurnog lekara 8 i svi se dobro osećaju.

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić je prilikom posete apelovao na sve građane koji znaju ili imaju sumnju na obavljanje ilegalne delatnosti domskog smeštaja da to prijave nadležnim organima.

„Na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova postoji spisak svih domova koji imaju dozvolu za rad, kao i onih kojima je zabranjen rad. Porodice, koje smeštaju svoje najstarije moraju da preuzmu odgovornost i da se informišu“, istakao je Vuletić.

„Protiv osobe koja je jutros uhapšena, kao vlasnika objekta u kom se obavljala nelegalna radnja domskog smeštaja, već su podnošene prijave za ilegalno obavljanje delatnosti i zabranjivan joj je rad,“ rekao je Vuletić.

Gradonačelnik Pavlov je još jednom izražavajući najdublje saučešće porodicama nastradalih, podvukao i apelovao na svakog ko ima nameru da svoje starije pošalje u dom za stara lica – da se prvo obrati Centru za socijalni rad, a takođe i članu Gradskog veća grada Pančeva zaduženom za socijalna pitanja i da dobije obaveštenje koji gerontološki centri ili domovi su registrovani kao takvi i mogu da pruže adekvatne usluge.

“Nadam se da će državni organi koji su nadležni za postupanje u ovakvim situacijama istražiti do najsitnijih detalja ovu nesreću i da će počinioci biti kažnjeni”, izjavio je novinarima Saša Pavlov.

Milentije Maksimović, rukovodilac objekta Geronološkog centra u Pančevu najavio je da se u dogovoru sa Centrom za socijalni rad i rodbinom planira i trajni smeštaj za ova stara lica.