Градоначелник Панчева Саша Павлов и Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, као и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику обишли су Геронтолошки центар Панчево у којем је смештено пет корисника илегалног дома у којем се рано јутрос догодио пожар.

Инспектори социјалне заштите Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, након дојаве о пожару, изашли су на терен и по хитном поступку одредили ургентни смештај за кориснике илегалног дома који нису били повређени. Корисницима је пружена сва неопходна нега.

Након Геронтолошког центра, делегација је обишла и Општу болницу Панчево и повређене пацијенте, којих је према речима дежурног лекара 8 и сви се добро осећају.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је приликом посете апеловао на све грађане који знају или имају сумњу на обављање илегалне делатности домског смештаја да то пријаве надлежним органима.

„На сајту Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова постоји списак свих домова који имају дозволу за рад, као и оних којима је забрањен рад. Породице, које смештају своје најстарије морају да преузму одговорност и да се информишу“, истакао је Вулетић.

„Против особе која је јутрос ухапшена, као власника објекта у ком се обављала нелегална радња домског смештаја, већ су подношене пријаве за илегално обављање делатности и забрањиван јој је рад,“ рекао је Вулетић.

Градоначелник Павлов је још једном изражавајући најдубље саучешће породицама настрадалих, подвукао и апеловао на сваког ко има намеру да своје старије пошаље у дом за стара лица – да се прво обрати Центру за социјални рад, а такође и члану Градског већа града Панчева задуженом за социјална питања и да добије обавештење који геронтолошки центри или домови су регистровани као такви и могу да пруже адекватне услуге.

“Надам се да ће државни органи који су надлежни за поступање у оваквим ситуацијама истражити до најситнијих детаља ову несрећу и да ће починиоци бити кажњени”, изјавио је новинарима Саша Павлов.

Милентије Максимовић, руководилац објекта Геронолошког центра у Панчеву најавио је да се у договору са Центром за социјални рад и родбином планира и трајни смештај за ова стара лица.