Првог школског дана, градоначелник Панчева Саша Павлов ђацима првацима пожелео је срећан почетак једног новог раздобља – ђачког доба.

Градоначелник, чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић и представник Агенције за саобраћај града Панчева посетили су у четвртак, 1. септембра 2016. године Основну школу „Гоце Делчев“ у Јабуци, где су присуствовали свечаном пријему ђака првака и поделили првацима заштитне прслуке и саобраћајне букваре.

Саша Павлов честитао је првацима полазак у први разред, као и њиховим родитељима, бакама и декама, нагласивши значај њихове подршке, подршке учитеља и наставника у том периоду одрастања и нових обавеза са којима се ђаци сусрећу.

Желим вам да се у овим просторијама лепо дружите, играте и да много тога лепог научите, али да вас нико школом не плаши јер је школа најлепше место у коме ћете боравити током вашег живота, поручио је градоначелник и истакао да је школа место за учење, али и место за упознавање нових другара, за дружење и игру.

Чланица Градског већа мр Татјана Божић такође је пожелела првацима срећан почетак школовања:

Желим да вам школа буде радост, а не обавеза, да у школи будете задовољни, да се дружите, да нешто научите. Први разред служи дружењу, основним навикама, да слажете своје књиге и свеске и да научите оно што вас тек чека од другог разреда па надаље.

Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева и ове године за ђаке прваке обезбедио је саобраћајне букваре и заштитне прслуке. Наши најмлађи суграђани поласком у школу постају самостални учесници у саобраћају, те је градоначелник истакао значај едукације у области безбедности саобраћаја и рекао да ће се ђаци уз саобраћајни буквар и подршку родитеља, бака и дека, упознати са потенцијалним опасностима у саобраћају и осталим детаљима.

Овим поводом, Основну школу „Свети Сава“ Панчево посетили су заменик градоначелника Предраг Живковић и Александар Стевановић, члан Градског већа задужен за стамбено-комуналне послове и саобраћај и председник Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева.