На конференцији за медије, одржаној пре почетка састанка Привредног савета, у холу Градске управе града Панчева, присутнима су се обратили председник поменутог савета Мирољуб Кршанин и градоначелник Саша Павлов.

Председник Привредног савета Мирољуб Кршанин се захвалио на прилици да говори о раду Привредног савета:

– Привредни савет је од свог оснивања до данас веома успешно обављао своју функцију повезивања пословне заједнице и града Панчева са структурама које воде овај град, са свим стручним службама, јавним предузећима и да је тај рад, по нашем мишљењу, обострано користан, да смо успели да артикулишемо мишљење пословне заједнице града и да смо успели да дамо неколико корисних предлога који су помогли у формирању коначних одлука оних институција које их и доносе.

Градоначелник Саша Павлов, објаснио је зашто се ова седница Привредног савета разликује од претходно одржаних:

– На данашњој седници имамо проширење Привредног савета. Ово није прво проширење и прва измена, јер ја морам да напоменем, Привредни савет успешно делује и функционише још од 2013. године и 2016. године имали смо прву значајнију измену. Та измена се огледала у томе што су од 2013. године чланови Привредног савета искључиво били представници микромалих и средњих предузећа. Изменом 2016. године, имамо и улазак привредних субјеката из великих система као што су НИС Рафинерија нафте, ХИП Петрохемија и Лука Дунав, који по нашем мишљењу имају шта да препоруче у прављењу једног погодног, привредног амбијента.

Посебно ми је драга ова измена, проширење Привредног савета, јер је она резултат онога што смо урадили у претходном периоду, а то је, направили позитиван привредни амбијент и привукли инвестиције, па су и представници нових инвеститора у граду Панчеву узели учешће у раду овог тела. Затим, што је мени такође драго, има и домаћих привредних субјеката који су одлучили да инвестирају свој потенцијал у граду. Имамо и неколико кадровских измена у контексту већ постојећих привредних субјеката који су били чланови Привредног савета, али због њихових персоналних измена, дошло је и до измена у самом Привредном савету.

Привредни савет, за мене лично, је можда и најважнији сегмент рада у локалној самоуправи с обзиром на то да кроз овај канал комуникације са локалном пословном заједницом ми у ствари долазимо до оних најважнијих података у кројењу једног одговарајућег привредног амбијента и привлачење инвестиција, као стратешког циља града Панчева.