Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je darivao, tradicionalno u ime grada, zlatnikom prvu rođenu bebu u Pančevu, malu Milicu. Ljiljani Juhas iz Debeljače je ovo drugo dete. Prva beba, Milica, rođena je 1. januara, 2021. godine, 45 minuta nakon ponoći, teška je 2.950 grama, a dugačka 47 centimetara.

Pedijatar dr Slobodan Prodanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice Pančevo i načelnik internog dečjeg odeljenja i dr Jelena Lukić Flora, ginekolog akušer, dočekali su gradonačelnika.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je rekao da je ovo jedan od lepših trenutaka i lepših obaveza gradonačelnika:

– Grad Pančevo tradicionalno svakog 2. januara dodeljuje prvorođenoj bebi dukat kao poklon za našeg novog sugrađanina, koji se prvi rodio u novoj godini. Ovu tradiciju nastavićemo i ubuduće da sprovodimo. I ovaj put, uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa kovid 19, mi nastavljamo da vodimo brigu o porodici, o majkama i našoj deci. Ponosni smo što smo uprkos teškom stanju uspeli da sačuvamo sve one programe koji se odnose na brigu o porodici i što smo budžetom za 2021. godinu predvideli sredstva da ovaj posao, koji je možda i najplemenitiji, nastavimo u kontinuitetu. I ove, kao i prošle godine imamo zanimljivost, to je da prva porodilja nije sa teritorije našeg grada. Bez obzira na to, njena beba je dobila tradicionalni zlatnik Grada Pančeva. Kao lokalna samouprava želimo da darujemo i prvu porodilju sa teritorije našeg grada. Za nju i njenu bebu odvojili smo 50.000 dinara kao poklon Grada Pančeva prvoj porodilji u ovoj godini s naše teritorije.

U pratnji gradonačelnika bio je i Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, koji je mladoj majci poklonio buket cveća.

– Grad Pančevo kao odgovorna samouprava i ove godine je u budžetu grada za 2021. godinu predvidela velika sredstva za brigu o porodici i brigu o deci. Samim tim pokazujemo odgovornost za naše najmlađe sugrađane i da na različite načine pomažemo u odrastanju našoj pančevačkoj deci.

Prvog januara u porodilištu Opšte bolnice rođena je i prva beba s teritorije Pančeva. Adrijana Voštinar iz Pančeva rodila je takođe devojčicu, a dobila je ime Arija. I ovu bebu Grad Pančevo je darivao. Ona je dobila 50.000 dinara.