Александар Стевановић, градоначелник Панчева је даривао, традиционално у име града, златником прву рођену бебу у Панчеву, малу Милицу. Љиљани Јухас из Дебељаче је ово друго дете. Прва беба, Милица, рођена је 1. јануара, 2021. године, 45 минута након поноћи, тешка је 2.950 грама, а дугачка 47 центиметара.

Педијатар др Слободан Продановић, помоћник директора Опште болнице Панчево и начелник интерног дечјег одељења и др Јелена Лукић Флора, гинеколог акушер, дочекали су градоначелника.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је рекао да је ово један од лепших тренутака и лепших обавеза градоначелника:

– Град Панчево традиционално сваког 2. јануара додељује прворођеној беби дукат као поклон за нашег новог суграђанина, који се први родио у новој години. Ову традицију наставићемо и убудуће да спроводимо. И овај пут, упркос тешкој ситуацији изазваној пандемијом вируса ковид 19, ми настављамо да водимо бригу о породици, о мајкама и нашој деци. Поносни смо што смо упркос тешком стању успели да сачувамо све оне програме који се односе на бригу о породици и што смо буџетом за 2021. годину предвидели средства да овај посао, који је можда и најплеменитији, наставимо у континуитету. И ове, као и прошле године имамо занимљивост, то је да прва породиља није са територије нашег града. Без обзира на то, њена беба је добила традиционални златник Града Панчева. Kао локална самоуправа желимо да дарујемо и прву породиљу са територије нашег града. За њу и њену бебу одвојили смо 50.000 динара као поклон Града Панчева првој породиљи у овој години с наше територије.

У пратњи градоначелника био је и Миленко Чучковић, члан Градског већа за рад, запошљавање и социјалну политику, који је младој мајци поклонио букет цвећа.

– Град Панчево као одговорна самоуправа и ове године је у буџету града за 2021. годину предвидела велика средства за бригу о породици и бригу о деци. Самим тим показујемо одговорност за наше најмлађе суграђане и да на различите начине помажемо у одрастању нашој панчевачкој деци.

Првог јануара у породилишту Опште болнице рођена је и прва беба с територије Панчева. Адријана Воштинар из Панчева родила је такође девојчицу, а добила је име Арија. И ову бебу Град Панчево је даривао. Она је добила 50.000 динара.