Maja Vitman, gradska menadžerka, prilikom obilaska terena rekla je kako izgradnjom velikog broja stambenih objekata, naselje Tesla ima veći broj stanovnika i da je neophodno da se dve jednosmerne ulice, Sterijina i Pere Segedinca, u potpunosti rekonstruišu:

– Potrebno je da uradimo projektno-tehničku dokumentaciju koja se odnosi na celokupnu rekonstrukciju Sterijine ulice i Ulice Pere Segedinca. Mi smo mogli projektom javno-privatnog partnerstva da uradimo samo asfaltiranje ovih ulica, ali to ne bi dalo dobre rezultate zato što je delimično urađena kišna kanalizacija u obe pomenute ulice i imali bismo veliki problem sa odvođenjem atmosferskih voda. Zato je neophodno da se uradi dobar projekat. Uradiće se dogradnja nedostajuće kišne kanalizacije sa povezivanjem na Ulicu Lava Tolstoja, a ujedno kada se ovi radovi budu izvodili, sve potrebne instalacije takođe će biti predmet rekonstrukcije. U Sterijinoj ulici je potrebno da se uradi rekonstrukcija vodovodne mreže i da se zamene stare azbestne cevi novim polietilenskim cevima. Ulica je prilično uzana, trotoari su u lošem stanju i tema projekta će nam biti i kompletna obostrana rekonstrukcija pešačkih staza za sve korisnike ove ulice. Prilikom izrade projekata grad Pančevo će uzeti u obzir i rekonstrukciju elektroinstalacija i uradićemo nove stubove javnog osvetljenja sa LED rasvetom.

U naselju Tesla radovi se izvode na rekonstrukciji Ulice Josifa Marinkovića, a za tri nedelje će se krenuti sa radovima na rekonstrukciji Ulice kneza Mihajla Obrenovića, od Graničarske ulice do Ulice oslobođenja. Radovi će se izvoditi fazno, da ne bi došlo do saobraćajnog kolapsa. Prva faza će obuhvatiti radove od Graničarske ulice do Ulice Milke Marković, a druga faza se odnosi na radove od Ulice Milke Marković do Ulice oslobođenja. Sa radovima na izgradnji kružnog toka u Ulici kralja Milana Obrenovića, kod Plinare, planirano je da se krene u narednih mesec dana.