Grad Pančevo je u okviru druge po redu manifestacije „Dani porodice u Srbiji“ u Perlezu, zajedno sa više od 40 opština i gradova naše zemlje, predstavio pronatalitetne mere. Pančevačku delegaciju predvodio je Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku grada Pančeva.

„Grad Pančevo nizom pronatalitetnih mera pruža podršku porodicama sa decom. Iz budžeta Grada izdvaja se za jednokratnu novčanu pomoć majkama za prvorođeno dete 20.000 dinara, za nezaposlene majke izdvaja se šest meseci po 7.000 dinara, za bebi paket 5.000 dinara, a za prigodan poklon za prvorođeno dete u Gradu u kalendarskoj godini 100.000 dinara. Grad Pančevo će nastaviti da u kontinuitetu održava sve mere koje su aktuelne i poslednjih nekoliko godina, a u vezi sa populacionom politikom. Tu pre svega mislim na podršku za vantelesnu oplodnju. Kao i prethodnih godina, i budžetom za 2022. godinu opredelili smo određena sredstva za finansiranje pokušaja vantelesne oplodnje, tj.  sufinansiranje troškova za vantelesnu oplodnju parovima koji su bez uspeha imali tri pokušaja. Takođe, nastavićemo da podržavamo i roditelje s trojkama i četvorkama kao i do sada. Nastavićemo da slušamo naše sugrađane i sve dobre i plemenite ideje ćemo implementirati u budućnosti u naš rad kako bismo ispratili sve ono što radi država i kako bismo i mi sa lokalnog nivoa uspeli da damo naš doprinos u populacionoj politici Republike Srbije“ rekao je Čučković.

Mnogobrojnim gostima i posetiocima se obratio Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, poželeo je svima dobrodošlicu i istakao da je baš u Perlezu, selu na teritoriji grada Zrenjanina, prošle godine bilo najviše rođene dece, dok je Arno Gujon, direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju naglasio da bez porodice nema ni budućnosti.

U okviru manifestacije izabrani su i pobednici među prijavljenim opštinama i gradovima, za najbolju promociju porodice i izvajanje najviše sredstava za pronatalitetne mere.