Град Панчево је у оквиру друге по реду манифестације „Дани породице у Србији“ у Перлезу, заједно са више од 40 општина и градова наше земље, представио пронаталитетне мере. Панчевачку делегацију предводио је Миленко Чучковић, члан Градског већа за рад, запошљавање и социјалну политику града Панчева.

„Град Панчево низом пронаталитетних мера пружа подршку породицама са децом. Из буџета Града издваја се за једнократну новчану помоћ мајкама за прворођено дете 20.000 динара, за незапослене мајке издваја се шест месеци по 7.000 динара, за беби пакет 5.000 динара, а за пригодан поклон за прворођено дете у Граду у календарској години 100.000 динара. Град Панчево ће наставити да у континуитету одржава све мере које су актуелне и последњих неколико година, а у вези са популационом политиком. Ту пре свега мислим на подршку за вантелесну оплодњу. Као и претходних година, и буџетом за 2022. годину определили смо одређена средства за финансирање покушаја вантелесне оплодње, тј.  суфинансирање трошкова за вантелесну оплодњу паровима који су без успеха имали три покушаја. Такође, наставићемо да подржавамо и родитеље с тројкама и четворкама као и до сада. Наставићемо да слушамо наше суграђане и све добре и племените идеје ћемо имплементирати у будућности у наш рад како бисмо испратили све оно што ради држава и како бисмо и ми са локалног нивоа успели да дамо наш допринос у популационој политици Републике Србије“ рекао је Чучковић.

Многобројним гостима и посетиоцима се обратио Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, пожелео је свима добродошлицу и истакао да је баш у Перлезу, селу на територији града Зрењанина, прошле године било највише рођене деце, док је Арно Гујон, директор Владине канцеларије за Србе у региону и расејању нагласио да без породице нема ни будућности.

У оквиру манифестације изабрани су и победници међу пријављеним општинама и градовима, за најбољу промоцију породице и извајање највише средстава за пронаталитетне мере.