U čast dobitnika Diplome „Vuk Karadžić“ i Pohvale „Učenik generacije“ u srednjim školama u školskoj 2020/21. godini, Grad Pančevo je i ove godine organizovao svečanost u koncernoj sali Muzičke škole „Jovan Bandur“, čiji su učenici i nastavnici obogatili događaj izvanrednim muzičkim programom.

I ove školske godine, jedan broj učenika iz 11 škola, koje realizuju program srednjeg obrazovanja i vaspitanja, ostvarilo je izuzetne rezultate, a to su dobitnici Diplome „Vuk Karadžić“ i Pohvale „Učenik generacije“.

Grad Pančevo je nastavio dugogodišnju tradiciju novčanog nagrađivanja najboljih maturanata srednjih škola.

Najbolje i najvrednije učenike i učenice pozdravila je Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva i uručila im nagrade u ime lokalne samouprave, a prisustvovala je i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, mr Tatjana Božić.

-U ime Grada Pančeva i u svoje lično ime želim da vas pozdravim, da vam čestitam na postignutim rezultatima na završetku srednjoškolskog obrazovanja. Vi ste srednju školu završili sa najvećim mogućim uspehom na ponos svojih roditelja, profesora, ali i ponos svih nas. Vi ste ponos Grada Pančeva. Grad Pančevo će zajedno sa vama postati bogatiji za 60 stručnjaka iz raznih oblasti. Želimo da to svoje znanje i budući rad primenite ovde u svom gradu. Zato težimo ka tome da dovedemo nove kompanije, da se grad konstantno razvija i da te nove kompanije budu izazov za vas mlade stručnjake, da možete i lično ali i profesionalno da se ostvarite u svom gradu. Podrška lokalne samouprave ka vama se ne završava ovde. Mi ćemo i kroz programe i nagrade studentima biti i dalje vaša podrška i u obrazovanju i u stručnom usavršavanju i na dalje. I kroz nagrade studentima, a kasnije i kroz stručnu praksu. Čestitam vam na postignutim rezultatima, želim vam puno uspeha u budućem školovanju i radu i nadam se da ćemo se ponovo videti na dodeli nagrada za najbolje studente, rekla je Dragana Kuprešanin.

Ove godine iz budžeta grada izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 720.000,00 dinara za dobitnike Diplome „Vuk Karadžić“ i Priznanja „Učenik generacije“.

Pojedinačni novčani iznos za nagrađene maturante iznosi 12.000,00 dinara.

Ove godine Grad Pančevo je takođe izdvojio i oko 99.000,00 dinara za kupovinu knjiga za nagrađene maturante. Poklon – knjige maturantima su podeljene na završnim svečanostima u njihovim školama.

Na kraju školske 2020/2021. godine 60 maturanata srednjih škola steklo je diplomu „Vuk Karadžić“, 9 maturanata su nosioci oba priznanja zajedno, dok je pohvalu „Učenik generacije“ dobilo 12 maturanata.

Nagrađeni maturanti su učenici sledećih srednjih škola:

1) Gimnazije „Uroš Predić“Pančevo……………………….….26 nagrađena

2) Medicinske škole „Stevica Jovanović“ Pančevo….….2

3) Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“….…10

4) Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Pančevo…..….6

5) Tehničke škole „23. maj“ Pančevo…………………………….3

6) Mašinske škole“Pančevo“ Pančevo……………………..….4

7) Poljoprivredne škole „Josif Pančić“P-vo………….…..1

8) Muzičke škole „Jovan Bandur“ P-vo……………………..…..2

9) Baletska škola „Dimitrije Parlić“ P-vo……………..1

10) Škola za osnovno i srednje obrazovanje

„Mara Mandić“ P-vo…………………………………….3

11) Matematička gimnazija Beograd………………………..2