Секретаријат за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчава позива све заинтересоване парове без деце са територије града Панчева, да поднесу захтев за остваривање права на суфинансирање трошкова за вантелесну оплодњу у 2017. години.

Право на суфинансирање трошкова за вантелесну оплодњу у 2017. години могу да остваре парови за четврти покушај вантелесне оплодње, под следећим условима:

  • да жена у 2017. години навршава највише 44 година живота;
  • да имају држављанство Републике Србије;
  • да имају пребивалиште на територији града Панчева најмање годину дана пре дана подношења захтева;
  • да испуњавају здравствене критеријуме које је прописала Републичка стручна Комисија Министарства здравља за вантелесну оплодњу и асистирану репродукцију и
  • да је по одлуци Комисије пар био укључен у поступак вантелесне оплодње у предходна три покушаја.

Изузетно ово право могу да остваре и парови који су имали први или други безуспешан покушај вантелесне оплодње на терет средстава обавезног здравственог осигурања у случају да је жена старија од 42 године, односно да нема више од 44 године живота.

Право на ову услугу парови остварују у здравственим установама које имају дозволу здравствене инспекције Министарства здравља Републике Србије за обављање поступка вантелесне оплодње, као и у здравственим установама са седиштем ван граница територије Републике Србије, а које имају дозволу надлежне здравствене инспекције државе у којој се налази њихово пословно седиште.

Све додатне информације могу се добити на телефону: 308-871, а лице задужено за контакт је Драгана Дачић у Секретаријату за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева.