Град Панчево је и ове године наградио ученике основних школа који су остварили успех на такмичењу у познавању саобраћаја „Шта знаш о саобраћају“ и учеснике квиза Научи се човече! – Саобраћајни зналци“. За ту намену обезбеђено је 26 бицикала, како би се наградили ђаци за знање и труд у области саобраћајних прописа.

„Додела награда ученицима који се истичу на овом пољу је само један од начина на који се подстиче интересовање и мотивација ученика да се едукују о овој важној теми. Ови програми су усмерени на све групе, од вртића, преко основних школа, па све до средњих школа, а имају за циљ да се деца и целокупно друштво упознају са саобраћајним прописима и правилима понашања у саобраћају“ нагласила је Татјана Божић, члан Градског већа града Панчева задужена за образовање.

Комитет за безбедност Града Панчева у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије организује квиз „Научи се човече! – Саобраћајни зналци“, а ученици из четири основне школе са територије града Панчева су освојили 18 бицикала.

„За интерактивни квиз „Саобраћајни зналци“ деца су добила материјал за припрему како би савладала саобраћајне прописе. То су деца од 5. до 8. разреда, а екипу је чинило 4, 5 ученика из основних школа  „Васа Живковић“, „Борисав Петров Браца“, „Свети Сава“ из Панчева и „Гоце Делчев“ из Јабуке“, рекла је Татјана Божић.

Ученици који су на окружном такмичењу „Шта знаш о собраћају“ освојили прво, друго и треће место такође су награђени. Учествовали су ђаци Основне школе „Исдора Секулић“ из Панчева, а највише награђених је из ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Омољици који су остварили велики успех на Европском такмичењу у Задру.

Подсећамо, у Задру је учествовало 26 земаља из Европе, а Србија је освојила прво место.