Велике потенцијале у сектору пратеће аутомобилске индустрије Војводина ће приказати на сајму Аутомеханика (Automechanika), који се од 11. до 15. септембра одржава у Франкфурту.

У складу са Споразумом о заједничком наступу на међународни сајмовима (новембар 2017.), наступ на овом сајму заједно припремају Покрајинска влада, Развојна агенција Војводине, градови Нови Сад, Панчево, Сомбор, Суботица, Зрењанин, Сремска Митровица, Вршац, Кикинда, као и Факултет техничких наука, Привредна комора Војводине и фирме из сектора пратеће аутомобилске индустрије.

Уважавајући чињеницу да је ове године немачка компанија „ZF Friedrichshafen AG’’, лидер у производњи делова за аутомобилску индустрију, започела реализацију инвестиционог пројекта у Северној пословно-индустријској зони у Панчеву, као и да је овај пројекат Влада Републике Србије прогласила пројектом од значаја за Републику Србију, Град Панчево ће са својим представницима, на челу са градоначелником Сашом Павловим, бити град домаћин заједничког наступа градова Војводине на сајму Аутомеханика у Франкфурту.

Сајам „Automechanika“ је водећи светски сајам за аутомобилску и пратећу аутомобилску индустрију, који се од 1971. одржава сваке друге године, а који посећују произвођачи аутомобила, аутомобилских делова, компоненти и система из целог света.

Како је сектор пратеће аутомобилске индустрије један од сектора са највише потенцијала за развој АП Војводине, у којем је само у страним компанијама запослено 23 хиљада, а само за последње две године око 12.000 људи, одабран је као право место да Војводина представи своје потенцијале унутар овог индустријског сектора. Наступ на овом сајму омогућиће приступ произвођачима аутомобила и аутоделова, како преко домаћих компанија које су суизлагачи и које би могле бити добављачи светски познатих компанија, тако и промоцијом привредних и инвестиционих потенцијала Војводине.

Изложбу и покрајински штанд ће посетити и делегација АП Војводине, на челу са председником Покрајинске владе, Игором Мировићем.

Фото: http://rav.org.rs/sr2/