Александар Стевановић, градоначелник Панчева је у име Града Панчева примио Повељу великог добротвора на свечаној академији поводом обележавања 185 година постојања Панчевачког српског црквеног певачког друштва, којом је и отворен 25. Међународни фестивал ,,Панчевачки дани духовне музике“.

„Мени је у име Града Панчева припала ова велика лична част да присуствујем обележавању једног великог јубилеја нашег певачког друштва. Велики је значај и утицај овог друштва на културу Срба на овим просторима, али не само на културу, него уопште и на српство. Ово певачко друштво је окупљало српски народ на овим просторима, негујући традицију и културну баштину, од оснивања све до данас, па представља можемо слободно рећи најстарију институцију културе у нашем граду. Не смемо заборивити ни да је Панчевачко српско црквено певачко друштво покретач многих певачких друштава данас. Желим да кажем једно велико хвала певачком друштву, у лично име, али и у име Града Панчева на свему што се радило до сада, јер увек је било ту за Град. У претходном периоду и град Панчево је увек давао подршку кад год би то певачком друштву требало и у будуће ће вам пружати још већу подршку за ваш рад. Заједништво, узајамну тесну сарадњу и подршку ћемо наставити да негујемо и да пишемо неке нове странице историје заједно. Још једном, у лично име и у име Града Панчева честитам вам овај велики јубилеј, 185 година постојања друштва. и велика захвалност за Повељу коју сам примио данас у име Града“, рекао је градоначелник Стевановић.

Вера Царина, диригент и селектор фестивала ,,Панчевачки дани духовне музике“ је истакла да из године у годину Панчевачко српско црквено певачко друштво расте и развија се и да Дечији хор, који се заједно са Подмладком представио разноврсним и богатим програмом, обележава већ 20 година постојања.

На фестивалу духовне и световне музике публици ће се представити неких од најбољих хорова из Панчева, Београда, Ниша, Зрењанина, Црне Горе, Румуније и Аустрије.

Организатор фестивала ,,Панчевачки дани духовне музике“ је Панчевачко музичко друштво, а покровитељи фестивала су Град Панчево, Српска православна црквена општина Панчево „Центар“, Преображенски храм у Панчеву и Манастир Војловица.