У четвртак, 7. априла 2016. године, на платоу испред Градске управе извршена је свечана примопредаја новог санитетског возила за службу Хитне медицинске помоћи града Панчева, које је обезбеђено средствима Града Панчева. Кључеве новог возила директору Дома здравља Панчево др Слободану Овуки свечано је уручио градоначелник града Панчева Саша Павлов, у присуству чланице Градског већа задужене за здравство др Миреле Петровић, начелника службе Хитне медицинске помоћи др Мирослава Тепшића и члана Већа задуженог за омладину Марка Радаковића.

Градоначелник је поручио да ће Град Панчево наставити да обнавља возни парк панчевачке Хитне медицинске помоћи:

То је наша основна дужност, да имамо адекватан и изнадпросечан ниво примарне здравствене заштите за Србију и Хитна помоћ, као организациона целина Дома здравља, чији смо ми оснивач је прва установа и људи који у њој раде се први сусрећу са најтежим случајевима и којима је потребна ургентна помоћ и зато смо ми још пре неколико година одлучили, имајући у виду очајно стање возног парка које је било у Хитној помоћи, да пробамо да макар сваке године издвојимо средства за по једно ново возило и, ево, сада има шест ових возила за ургентно деловање, истакао је Саша Павлов.

Претходно возило Град је донирао служби Хитне помоћи 2014. године, да би се ове године наставила обнова возног парка средствима из градског буџета тако што је за ново возило обезбеђено 5 милиона динара, што је 90 посто укупног износа, док је остатак средстава обезбедио Дом здравља.

Пробаћемо да обезбедимо и возила пре свега за превоз најтежих болесника којима је потребна дијализа, јер то возило годишње прође много више километара него овакве врсте возила, што је и разумљиво, те је и ту потребно обнављање возног парка, тако да ћемо извршити анализу да видимо шта је ургентно потребно да се набави, рекао је градоначелник и том приликом упутио позив донаторима да размисле о могућој донацији возила за потребе Дома здравља, тј. Хитне медицинске помоћи.

Директор Дома здравља Панчево др Слободан Овука изјавио је:

Ово је најмодернији санитет тренутно, који се производи и за земље Европске уније, који је у старту рађен као санитетско возило. Служиће за превоз ургентне екипе и има класичну опрему коју треба да има, дефибрилатор, аспиратор и осталу, додатну опрему коју изискује ургентна екипа да иде на оне најтеже случајеве. Ми бисмо сви желели да то возило ради што мање, али нажалост, оваква ургентна возила, која не возе дугачке релације, најдужа релација је до Београда, направе годишње у просеку око 20.000 километара, онда знате колико је то интервенција, колико је то спасених живота и колико то нама свима значи, када добијемо овакав један санитет.

Према речима др Овуке, најстарије возило у возном парку Хитне помоћи које служи за ургентну екипу је 2009. годиште, што јесте задовољавајуће, али је план да се набавком једног санитетског возила годишње олакша посао медицинском особљу које је доступно свим грађанима 24 часа дневно.