Градоначелник Панчева Александар Стевановић и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева посетили су дневни боравак „Невен“ где су их дочекали директор школе „Мара Мандић“ Горан Владић и координаторка боравка Јованка Томић.

Градоначелник Стевановић је овом приликом истакао:

– У склопу обиласка установа и институција на територији града Панчева, као одговорна власт, која активно брине о свим грађанима и категоријама становништва, данас смо овде у посети дневном боравку „Невен“, који је намењен деци, младима и одраслим особама са интелектуалним тешкоћама, као и особама са телесним и сензорним оштећењима, а који функционише у оквиру ШОСО „Мара Мандић“. Због тога смо данас овде да сагледамо услове у којима се пружа услуга, потребе и тренутно стање на терену. Заиста могу да похвалим руководство школе „Мара Мандић“, али и координаторку и запослене који  обављају јако важан задатак и то на највишем могућем нивоу, и ми ћемо се потрудити да дамо сву могућу подршку људима који су овде како би они ову услугу унапредили. Према подацима које имам и које смо добили од руководства, обавештени смо да је овде заиста потребно проширење капацитета и простора како би могла да се пружи услуга свим корисницима са наше територије који имају потребу за овом врстом помоћи, а ми имамо информацију да је на листи чекања још око 20 корисника. Град Панчево је за проширење капацитета и унапређење услова рада издвојио два милиона динара ради обезбеђивања још 60 метара квадратних додатног простора, након чега ће бити могуће обухватити још корисника и приступити формирању додатних васпитних група, водећи рачуна о стандардима прописаним за рад у социјалној заштити. Ово је за нас јако важан задатак јер је сврха услуге дневног боравка „Невен“ унапређење квалитета живота деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју, као и њихових породица, а то је је један од наших приоритета.

Јованка Томић, стручни координатор дневног боравка истакла је да тренутно у боравку на евиденцији има 43 корисника у социјалној заштити и 35 ученика школе „Мара Мандић“ распоређених у три васпитне групе, а то су развојна група, корисници од 3 до 6 година, група за тешка телесна оштећења и група корисника старијих од 18 година. Корисницима су услуге боравка доступне 365 дана у години, осим викендом и државним празницима. Свим осталим данима боравак нормално функционише с тим да корисници имају обезбеђен превоз, који такође финансира локална самоуправа и имају обезбеђену исхрану – доручак, ужину и ручак и уз то све имају обезбеђен дефектолошки рад, рад физиотерапеута и радно-окупациону терапију:

– Оно што је нама проблем уназад већ четири године је група корисника који су старији од 18 година којима нисмо могли изаћи у сусрет породицама и корисницима да сви буду примљени, пошто имамо попуњене капацитете. Овим проширењем простора и запошљавањем нових кадрова, ми ћемо добити могућност да изађемо у сусрет и да примимо још 18, 19 корисника који су на листи чекања већ четири године, изјавила је стручна координаторка.