Festival ženskog stvaralaštva “Hajde da virimo” (HDV), koji organizuje Bijenale umetničkog dečjeg izraza (BUDI), po prvi put će se održati u Pančevu, od 25. novembra do 2. decembra. Kroz nekoliko radionica, izložbi, projekcija filmova, tribina, predstava i muzičkih programa na više lokacija u gradu (Dvorana Apolo, Dvorana Kulturnog centra Pančeva, Galerija Bate Mihajlovića), naše sugrađanke i gošće festivala iz drugih gradova u Srbiji, imaće priliku da predstave publici ono u čemu su najbolje, ono što znaju i umeju. Direktorka festivala je Snežana Ćuruvija.
Iz programa izdvajamo tribinu “Pop Rok video spot u Srbiji danas”, kojom ćemo u sredu, 25. novembra, u galeriji Bate Mihajlovića, otvoriti naš novi festival. O temi će diskutovati dr Svetlana Bezdanov Gostimir, profesorka FDU, Nikola Jovanović, muzički urednik MTV Srbije , mr Jelena Rubil, vizuelna umetnica, Tatjana Krstevski, direktorka fotografije, Marina Uzelac, rediteljka i Snežana Popović, frontmenka benda “Vibrator u Rikverc” (VUR). U toku tribine, premijerno će biti prikazan spot “Stereo jezik” benda VUR.
Za ljubitelje rok muzike, pravi izbor će biti muzički program “Dva minuta pažnje” – 28. novemba u dvorani “Apolo” s početkom u 20 časova. Posetioci će imati priliku da pogledaju film “Boye: Prvi pravi ženski zvuk” Brankice Drašković, a nakon toga sledi koncert četiri ženska benda: „Fandango“, „Plamp“, „Nemesis“ i „Vibrator u rikverc“.
Provokativna predstava “Intimno”, u produkciji Teatra „Ubuntu”, održaće se u utorak, 1. decembra na maloj sceni Kulturnog centra Pančevo. Uloge tumače Tamara Vukić i Katarina Ninkov, a režiju potpisuje Dejan Cicmilović.
Festival nije namenjen isključivo ženama, pa očekujemo da i muškarci svojim prisustvom podrže žensko stvaralaštvo.
Više informacija o festivalu i program u celosti možete pogledati na fejsbuk stranici Hajde da virimo – Festival ženskog stvaralaštva ili preuzeti ovde