Фестивал женског стваралаштва “Хајде да виримо” (ХДВ), који организује Бијенале уметничког дечјег израза (БУДИ), по први пут ће се одржати у Панчеву, од 25. новембра до 2. децембра. Кроз неколико радионица, изложби, пројекција филмова, трибина, представа и музичких програма на више локација у граду (Дворана Аполо, Дворана Културног центра Панчева, Галерија Бате Михајловића), наше суграђанке и гошће фестивала из других градова у Србији, имаће прилику да представе публици оно у чему су најбоље, оно што знају и умеју. Директорка фестивала је Снежана Ћурувија.
Из програма издвајамо трибину “Поп Рок видео спот у Србији данас”, којом ћемо у среду, 25. новембра, у галерији Бате Михајловића, отворити наш нови фестивал. О теми ће дискутовати др Светлана Безданов Гостимир, професорка ФДУ, Никола Јовановић, музички уредник МТВ Србије , мр Јелена Рубил, визуелна уметница, Татјана Крстевски, директорка фотографије, Марина Узелац, редитељка и Снежана Поповић, фронтменка бенда “Вибратор у Рикверц” (ВУР). У току трибине, премијерно ће бити приказан спот “Стерео језик” бенда ВУР.
За љубитеље рок музике, прави избор ће бити музички програм “Два минута пажње” – 28. новемба у дворани “Аполо” с почетком у 20 часова. Посетиоци ће имати прилику да погледају филм “Boye: Први прави женски звук” Бранкице Драшковић, а након тога следи концерт четири женска бенда: „Фанданго“, „Пламп“, „Немесис“ и „Вибратор у рикверц“.
Провокативна представа “Интимно”, у продукцији Театра „Убунту”, одржаће се у уторак, 1. децембра на малој сцени Културног центра Панчево. Улоге тумаче Тамара Вукић и Катарина Нинков, а режију потписује Дејан Цицмиловић.
Фестивал није намењен искључиво женама, па очекујемо да и мушкарци својим присуством подрже женско стваралаштво.
Више информација о фестивалу и програм у целости можете погледати на фејсбук страници Хајде да виримо – Фестивал женског стваралаштва или преузети овде