U sredu, 20. aprila 2016. godine, u Kabinetu gradonačelnika potpisan je Ugovor o donaciji lekova namenjenih za Apoteku „Pančevo“ između Grada Pančeva i Zegin grupacije.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Saša Pavlov, u ime grada Pančeva, i predsednik Odbora direktora Blagoja Mehandžiski, u ime Zegin grupacije, koja je Apoteci donirala lekove u vrednosti od 100.000 evra. Reč je o lekovima sa pozitivne liste, koju je napravila, trebovala i donatoru dostavila Apoteka „Pančevo“, kao najdeficitarnije lekove u ovom trenutku.

Gradonačelnik Saša Pavlov zahvalio je gospodinu Mehandžiskom i Zegin grupaciji na velikodušnoj donatorskoj pomoći i Ministarstvu zdravlja RS, kao posredniku u ovoj donaciji.

Ova donacija će biti od izuzetne koristi za građane Pančeva, pre svega do definisanja načina kako će državna apoteka dalje da nastavi svoj rad. Ovo će biti prilika da se do nalaska rešenja napune određeni objekti Apotekarske ustanove „Pančevo“ i da se našim sugrađanima omogući mnogo veća dostupnost lekova sa pozitivne liste, izjavio je gradonačelnik i dodao da će se ovi lekovi izdavati na recept.

O tome kako je došlo do ove donacije, gradonačelnik je rekao:

Ova donacija je plod razgovora koji su predstavnici naše državne Apoteke imali u Ministarstvu zdravlja u prethodnih nedelju-dve dana. Ja kao gradonačelnik nisam prisustvovao svim razgovora, ali jedan od zahteva osim onih kojima smo izašli interventno u susret, koji ne rešavaju problem na duži period, jer taj problem mora sistematski da se reši, bio je taj da lekovi, pre svega sa pozitivne liste, nisu u dovoljnoj količini prisutni na tržištu lekova u gradu Pančevu. Ova donacija je plod primanja takvog zahteva i plod reakcije Ministarstva zdravlja na te zahteve, jer Ministarstvo zdravlja sa Zegin grupacijom već ima ostvaren kontakt i saradnju.

Predsednik Odbora direktora Zegin grupacije Blagoja Mehandžiski rekao je da je ovo treća pomoć ove kompanije Republici Srbiji:

Mi smo u službi zdravlja, uvek mislimo na naše pacijente, na građane i usluga u zdravstvu nema granice. Zato smo došli ovde, gde ujedno imamo i naših zemljaka, Makedonaca, rekao je Mehandžiski.

Mi nismo došli da nekog supstituišemo, mi smo došli na ovo tržište da nadoknadimo program, asortiman i pružimo edukaciju, rekao je predsednik Odbora direktora Zegin grupacije i poručio je ovo prva pomoć ove kompanije u gradu Pančevu, ali ne i poslednja, i da ona ničim nije uslovljena, već dobronamerna i u službi razvoja i zdravlja svih građana.