У среду, 20. априла 2016. године, у Кабинету градоначелника потписан је Уговор о донацији лекова намењених за Апотеку „Панчево“ између Града Панчева и Zegin групације.
Уговор су потписали градоначелник Саша Павлов, у име града Панчева, и председник Одбора директора Благоја Механџиски, у име Zegin групације, која је Апотеци донирала лекове у вредности од 100.000 евра. Реч је о лековима са позитивне листе, коју је направила, требовала и донатору доставила Апотека „Панчево“, као најдефицитарније лекове у овом тренутку.

Градоначелник Саша Павлов захвалио је господину Механџиском и Zegin групацији на великодушној донаторској помоћи и Министарству здравља РС, као посреднику у овој донацији.

Ова донација ће бити од изузетне користи за грађане Панчева, пре свега до дефинисања начина како ће државна апотека даље да настави свој рад. Ово ће бити прилика да се до наласка решења напуне одређени објекти Апотекарске установе „Панчево“ и да се нашим суграђанима омогући много већа доступност лекова са позитивне листе, изјавио је градоначелник и додао да ће се ови лекови издавати на рецепт.

О томе како је дошло до ове донације, градоначелник је рекао:

Ова донација је плод разговора који су представници наше државне Апотеке имали у Министарству здравља у претходних недељу-две дана. Ја као градоначелник нисам присуствовао свим разговора, али један од захтева осим оних којима смо изашли интервентно у сусрет, који не решавају проблем на дужи период, јер тај проблем мора систематски да се реши, био је тај да лекови, пре свега са позитивне листе, нису у довољној количини присутни на тржишту лекова у граду Панчеву. Ова донација је плод примања таквог захтева и плод реакције Министарства здравља на те захтеве, јер Министарство здравља са Zegin групацијом већ има остварен контакт и сарадњу.

Председник Одбора директора Zegin групације Благоја Механџиски рекао је да је ово трећа помоћ ове компаније Републици Србији:

Ми смо у служби здравља, увек мислимо на наше пацијенте, на грађане и услуга у здравству нема границе. Зато смо дошли овде, где уједно имамо и наших земљака, Македонаца, рекао је Механџиски.

Ми нисмо дошли да неког супституишемо, ми смо дошли на ово тржиште да надокнадимо програм, асортиман и пружимо едукацију, рекао је председник Одбора директора Zegin групације и поручио је ово прва помоћ ове компаније у граду Панчеву, али не и последња, и да она ничим није условљена, већ добронамерна и у служби развоја и здравља свих грађана.