УПанчево је у среду, 05. јуна 2019. године стигао велики конвој хуманитарне помоћи у виду медицинске опреме, материјала и помагала, коју донира немачка хуманитарна организација бајкера „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH), коју представља Др. Херман Мунцел, председник (Dr. Hermann Munzel), koja ове године вози своју 18. хуманитарну туру у Арад и Решицу у Румунији, а затим стиже у Србију, у Краљево, а затим у Панчево.

Ова организација позната је по томе што већ 17 година има донаторске акције, тако што прикупља током године потребну опрему, половну, исправну, са малим степеном коришћености, а затим је сервисира и припрема за даљу употребу, средствима које добија из европских фондова. То чине сваке године за по два града у две државе, а ове године су то Србија и Румунија. Конвој ће пратити и око 100 мотоциклиста из Швајцарске, Немаче, Румуније, Хрватске, Македоније и Србије. Допремање хуманитарне помоћи и дочек конвоја који се састоји од 24 камиона-шлепера, који је под пратњом стигао у Панчево око 12 часова у среду, 5. јуна у Луку Дунав, организовано је у сарадњи немачког удружења BBH и панчевачког мото клуба „Сириус“, а помогле су компаније које су гратис обавиле шпедитерске, увозничке и услуге складиштења – „Банат превоз“, „МедиСана“ и „Лука Дунав“.

Ову велику акцију подржао је град Панчево, и тим поводом организована је свечана додела захвалница и дружење уз пригодан програм, где су се окупили организатори, учесници, возачи, чланови удружења бајкера, медији. компаније и предузећа која су помогла у допремању хуманитарне помоћи, представници амбасада и других институција.

Хуманитарна помоћ намењена је Општој болници Панчево, Дому здравља, Дому за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ и „Дому срце у Јабуци“.

Састоји се од великог броја болничких кревета (око 40), 4 операциона стола, столова за патологију, инвалидских колица, болничких носила, индустријских сушилица, различитих медицинских инструмената, стерилизатора, ултра-звучних уређаја, столова за превијање, медицинског потрошног материјала, душека, радне одеће, постељине, као и канцеларијског намештаја, школског намештаја и прибора, половне одеће, одеће за децу и бебе и играчака.

Свечана додела захвалница организована је у Панчеву, у ресторану „Шајка“.

Том приликом, градоначелник Саша Павлов је поздравио присутне, пожелео им добродошлицу и у име свих грађана се захвалио на овом велелепном хуманом гесту:

– Панчево од свег срца прихвата пружену руку пријатељства и несебичну помоћ, која ће изузетно значити за опремање и побољшање услова рада Опште болнице у Панчеву, Дома здравља, „Дома срце у Јабуци“ и Дома за лица са оштећеним видом „Збрињавање“. Пресрећни смо што се Панчево и Србија, ове године први пут прикључило групи држава и градова за које је ББХ одлучио да определи донацију и буде место које ће бити фокус њиховог хуманитарног рада у овој години. Шта рећи у оваквим тренуцима, када видите да има дивних и племенитих људи, људи који мисле на нас, људи који су спремни да се активирају и ангажују како би чинило добро другима. Наши пријатељи из Немачке показали су нам шта су праве вредности, како треба радити и за своју и за друге заједнице, јер смо сви ми део једне велике европске породице. Диван део целе ове племените акције јесте управо повезивање, дружење, ширење позитивне енергије, осећаја солидарности и покретање других да такође дају свој допринос како би учинили нешто лепо за своју заједницу. Зато се захваљујем и нашем мото-клубу „Сириус“ који је био спона и учествовао у организацији ове акције и овог нашег данашњег окупљања и наравно компанијама које су показале друштвену одговорност и гратис пружиле неопходне услуге како би ова помоћ дошла до оних којима је потребна. Ми никада неће заборавити овај дан и овај гест. Панчево, град отвореног срца, увек ће бити и ваше место, јер у граду Панчеву имате пријатеља и партнера за све дивне пројекте које можемо у будућности заједно реализовати.

Председник немачке хуманитарне организације бајкера „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH)  Др. Херман Мунцел се присутнима обратио следећим речима:

– Ми већ 18 година спроводимо овакве хуманитарне акције и имамо једну мрежу сарадње са сличним мото клубовима у читавој Европи и онда негде са њима се заједнички опредељујемо где ћемо упутити нашу помоћ. Овде је контакт настао захваљујући господину Растку Васићу који је добар пријатељ са председником Мото клуба у Славонском броду, у Хрватској, и онда је ту настала сарадња и то да је Панчеву потребна оваква врста помоћи. Били смо крајем октобра прошле године у Панчевачкој болници и тада смо видели да се вредно ради на реновирању болнице и приметили смо да постоји потреба за одређеним медицинским материјалом и опремом. Ми бајкери у суштини желимо да ширимо идеје солидарности, јер се ми међусобно јако лепо дружимо и солидарно правимо међународне акције. У питању су европски бајкери који су повезани и желелисмо да се дружимо у срединама где постоји бајкерска организација. У суштини ова наша акција се зове бајкерска донација, тако да ми желимо овом акцијом да донирамо медицински материјал онима којима је потребан.

Председник мото клуба „Сириус“ из Панчева Синиша Штампић захвалио се на помоћи и реализацији хуманитарне донације:

– Ја се надам да ће ова помоћ свима пуно значити, да свима буде лакше. Почело је тако што се наш члан Растко Васић упознао са једним делом ове екипе, успоставио контакт. Онда су они били овде у посети да виде какво је стање у нашој болници и након тога су кренули у прикупљање. Акција је почела септембра прошле године и ево сада смо најзад реализовали ову велику хуманитарну помоћ.