U dvorani „Apolo“ u petak, 18. decembra 2015. godine, obeleženo je 40 godina rada Doma omladine Pančevo. Tom prilikom prisutnima se obratio gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, koji je ovaj veliki jubilej čestitao svim sugrađankama i sugrađanima, rukovodstvu i zaposlenima Doma omladine, umetnicima, kulturnim radnicima, omladinkama i omladincima, kao i svima onima koji se tako osećaju, bez obzira na godine.

Želim vam mnogo uspeha u daljem radu i nadam se da ćete nastaviti ovu dobru praksu, uz stalni trud da budete bolji, da budemo kao zajednica otvoreniji ka onome što sadašnjost i budućnost donose, jer dolaze novi ljudi, nove generacije koji treba da imaju mogućnost da ostvare svoje ideje i iskažu talente u svom gradu, da se prikažu i u drugim zemljama, ali da naša omladina uvek zna i da omogućimo da joj ovde bude i kulturni i umetnički i društveni epicentar – pravi omladinski Dom u istinski „Mladom gradu“, poručio je gradonačelnik.

V.d. direktorka Doma omladine Pančevo Marija Jević govorila je o dobroj praksi i značaju ove ustanove, kao i o viziji i mogućim pravcima daljeg razvoja, a prisutni su, takođe, imali priliku da pogledaju tridesetominutni film, koji prati razvoj Doma omladine od njegovog nastanka 1975. godine do danas, dokumentujući činjenice, ali i svedočenja onih koji su na tom putu dali svoj doprinos.