У дворани „Аполо“ у петак, 18. децембра 2015. године, обележено је 40 година рада Дома омладине Панчево. Том приликом присутнима се обратио градоначелник града Панчева Саша Павлов, који је овај велики јубилеј честитао свим суграђанкама и суграђанима, руководству и запосленима Дома омладине, уметницима, културним радницима, омладинкама и омладинцима, као и свима онима који се тако осећају, без обзира на године.

Желим вам много успеха у даљем раду и надам се да ћете наставити ову добру праксу, уз стални труд да будете бољи, да будемо као заједница отворенији ка ономе што садашњост и будућност доносе, јер долазе нови људи, нове генерације који треба да имају могућност да остваре своје идеје и искажу таленте у свом граду, да се прикажу и у другим земљама, али да наша омладина увек зна и да омогућимо да јој овде буде и културни и уметнички и друштвени епицентар – прави омладински Дом у истински „Младом граду“, поручио је градоначелник.

В.д. директорка Дома омладине Панчево Марија Јевић говорила је о доброј пракси и значају ове установе, као и о визији и могућим правцима даљег развоја, а присутни су, такође, имали прилику да погледају тридесетоминутни филм, који прати развој Дома омладине од његовог настанка 1975. године до данас, документујући чињенице, али и сведочења оних који су на том путу дали свој допринос.