Заменик градоначелника Панчева Саша Левнајић доделио је у уторак, 26. јануара 2016. године признање „Полицајац месеца“ полицајцу Ненаду Роглићу за остварене резултате у децембру месецу 2015. године.

Заменик градоначелника обратио се речима:

Нама је изузетно значајно да Панчево буде безбедна средина за живот, а ови људи који часно и професионално раде свој посао управо помажу да то тако буде и ми смо им од срца захвални и увек ћемо гледати да их подржимо и да стојимо иза њих, а ова награда коју данас уручујемо је само мали знак пажње.

Полицајац Ненад Роглић изјавио је:

Ова награда, пре свега значи афирмацију рада наше Полицијске управе, која све више даје на расветљавању кривичних дела, спречавању прекршаја, чувању јавног реда и мира. Хвала свима који су препознали нас у томе да смо заслужили ову награду.

Јанко Њемога проглашен је за полицајца месеца за Јужнобанатски округ, а награду му је уручио начелник Јужнобанатског управног округа Зоран Тасић.

Њемога, полицајац Полицијске станице Ковачица, рекао је да му пре свега значи то што су његов труд и рад, као и рад његових колега у Полицијској станици Ковачица, Полицијској управи Панчево и Одељењу криминалистичке полиције, награђени овом плакетом и поклоном.

Начелник Јужнобанатског управног округа Зоран Тасић изјавио је да је ова награда стимулативног карактера. Иницијатива је започета у мају месецу 2015. године, када је учествовало свега четири локалне самоуправе, а сада се полако укључују и остале локалне самоуправе у Јужном Банату.

Након иницијативе Јужнобанатског округа да се започне додела награде Полицајац месеца, град Панчево је то први прихватио, како би показао да цени рад и труд људи који поштено и одговорно раде свој посао, а град препушта Полицијској управи да одреди које су колеге међу њима најбоље и које су заслужиле да у одређеном месецу добију награду, рекао је заменик градоначелника и истакао да се подршка града Полицијској управи не завршава на додели плакете, већ да град настоји да помогне на разне начине, као на пример посредством Комитета за безбедност саобраћаја и стоји Полицијској управи на располагању. „Улажући њих, улажемо у безбедност града Панчева“, рекао је Левнајић.