U ponedeljak, 29. februara 2016. godine, u sedištu Južnobanatskog upravnog okruga u Gradskoj upravi grada Pančeva zamenik gradonačelnika Saša Levnajić uručio je priznanje „Policajac meseca“ za ostvarene natprosečne rezultate u januaru mesecu policajcu Sretenu Stefanoviću.

Zamenik gradonačelnika Saša Levnajić izjavio je:

Izuzetno mi je zadovoljstvo danas da u ime grada Pančeva dodelim nagradu „Policajac meseca“ policijskom službeniku Sretenu Stefanoviću, pripadniku Policijske uprave Pančevo, koji je ostvario natprosečne rezultate u suzbijanju kriminaliteta i u borbi za očuvanje javnog reda i mira na teritoriji grada Pančeva. Posao policajca je izuzetno težak i odgovoran posao, nije ga lako raditi, zahteva brojna odricanja, koja je Sreten Stefanović više puta dokazao da je spreman da pruži. Iz tog razloga Grad želi da mu na ovaj simboličan način ukaže ovo priznanje i da ga podrži da nastavi da časno i profesionalno radi svoj posao, a, takođe, želimo da damo podstrek svim ostalim pripadnicima Policijske uprave da nastave da rade svoj posao, s obzirom na to da postoji neko ko to prati i ko će to umeti da prepozna, a grad Pančevo je tu da podrži rad, čast i poštenje.

Ovom prilikom je i načelnik Južnobanatskog upravnog okruga Zoran Tasić dodelio nagradu „Policajac meseca“ za Južnobanatski okrug policajcu Saši Markoviću.

Ono što je jako bitno je da se ova tendencija nastavlja, ne samo na teritoriji Južnobanatskog okruga kao institucije, već i samog grada Pančeva i ostalih policijskih stanica na teritoriji Južnog Banata. Kao što sam rekao više puta, ovo treba da bude podstrek svim ostalim policajcima da svoj posao obavljaju časno i pošteno i da se sledećeg meseca ovde pojavi neki drugi policajac sa izuzetnim rezultatima, poručio je Zoran Tasić.

Nagrađeni policajac Sreten Stefanović pohvalio je svoje kolege, jer je posao policajca pre svega timski rad policijskih službenika i operativaca, bez kojih on danas ne bi bio nagrađen. Stefanović je, takođe, zahvalio Gradskoj upravi, Južnobanatskom okrugu i Policijskoj upravi na nagradi i na tome što je taj rad i trud njega i njegovih kolega prepoznat. Policajac Saša Marković rekao je da su u januaru mesecu imali mnogo posla, na teritoriji čitavog Južnobanatskog okruga, i da je posao zahtevan i težak.