У понедељак, 29. фебруара 2016. године, у седишту Јужнобанатског управног округа у Градској управи града Панчева заменик градоначелника Саша Левнајић уручио је признање „Полицајац месеца“ за остварене натпросечне резултате у јануару месецу полицајцу Сретену Стефановићу.

Заменик градоначелника Саша Левнајић изјавио је:

Изузетно ми је задовољство данас да у име града Панчева доделим награду „Полицајац месеца“ полицијском службенику Сретену Стефановићу, припаднику Полицијске управе Панчево, који је остварио натпросечне резултате у сузбијању криминалитета и у борби за очување јавног реда и мира на територији града Панчева. Посао полицајца је изузетно тежак и одговоран посао, није га лако радити, захтева бројна одрицања, која је Сретен Стефановић више пута доказао да је спреман да пружи. Из тог разлога Град жели да му на овај симболичан начин укаже ово признање и да га подржи да настави да часно и професионално ради свој посао, а, такође, желимо да дамо подстрек свим осталим припадницима Полицијске управе да наставе да раде свој посао, с обзиром на то да постоји неко ко то прати и ко ће то умети да препозна, а град Панчево је ту да подржи рад, част и поштење.

Овом приликом је и начелник Јужнобанатског управног округа Зоран Тасић доделио награду „Полицајац месеца“ за Јужнобанатски округ полицајцу Саши Марковићу.

Оно што је јако битно је да се ова тенденција наставља, не само на територији Јужнобанатског округа као институције, већ и самог града Панчева и осталих полицијских станица на територији Јужног Баната. Као што сам рекао више пута, ово треба да буде подстрек свим осталим полицајцима да свој посао обављају часно и поштено и да се следећег месеца овде појави неки други полицајац са изузетним резултатима, поручио је Зоран Тасић.

Награђени полицајац Сретен Стефановић похвалио је своје колеге, јер је посао полицајца пре свега тимски рад полицијских службеника и оперативаца, без којих он данас не би био награђен. Стефановић је, такође, захвалио Градској управи, Јужнобанатском округу и Полицијској управи на награди и на томе што је тај рад и труд њега и његових колега препознат. Полицајац Саша Марковић рекао је да су у јануару месецу имали много посла, на територији читавог Јужнобанатског округа, и да је посао захтеван и тежак.