У четвртак, 21. јула 2016. године, одржана је свечана додела уговора директорима средњих школа које су добиле средства од Града Панчева по конкурсу у вези са реализацијом мере активне политике запошљавања „Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење наставе“ у 2016. години.

Овом приликом, присутнима су се обратили члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленкo Чучковић и чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић.

Члан Већа Миленко Чучковић рекао је да је ово једна од осам мера које Град спроводи у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање, за коју је из буџета за 2016. годину издвојено 2.000.000 динара.

Циљ је да деца када заврше средњу школу буду максимално обучена и то смо и настојали, да кабинети у којима ће они бити и за које су одобрена средства, имају за циљ оспособљавање приликом завршетка средње школе, да деца науче и да на одређени начин буду упозната са оним што их касније чека у пракси и раду, изјавио је Чучковић.

Према речима мр Татјане Божић, ове године на конкурс се јавило осам школа са девет пројеката, од којих је одобрено шест пројеката.

То су углавном пројекти где школе опремају нове кабинете савременом технологијом. Од септембра креће реформа средњих школа, где се уводи дуално образовање, што подразумева спој теорије и праксе. Зато је овај пројекат и овај конкурс добродошао у овом тренутку, јер ће школе осавременити наставу и деца ће моћи да савременим технологијама сагледавају градиво и спроводе и праксу, и ту праксу данас-сутра – у дело, истакла је чланица Већа.

Директорка Медицинске школе „Стевица Јовановић“ Светлана Калапиш захвалила је Граду у име директора, просветних радника и ученика:

Хвала Градској управи града Панчева, која има традицију да води рачуна о средњим школама у Панчеву и да омогући деци да квалитетнијe примају знања, односно да буду оспособљена да после средње школе почну да раде и стекну применљиво знање за даљи живот.

Средње школе које су ове године Конкурсом оствариле средства за пројекте опремања кабинета и радионица за практичну наставу су:

1) Пољопривредна школа „Јосиф Панчић“ Панчево, Опремање пластеника комплетним механизмом са пумпом за наводњавање (Ветро Пумпа „Банат“), ветрењачом и цистерном; као и бушење бунара за воду – финансирање у износу од 494.300 динара;

2) ШОСО „Мара Мандић“ Панчево, Опремање кабинета за шиваче текстила: интерактивном таблом (са плафонским носачем), пројектором и лап топ рачунаром – финансирање у износу од 187.719,60 динара;

3) Машинска школа „Панчево“ Панчево, Опремање кабинета за рачунарску графику и моделирање са 16 рачунара и графичким картицама – су/финансирање у износу од 183.703 динара;

4) Техничка школа „23. мај“ Панчево, Преуређење учионице у кабинет за наставу архитектуре и геодезије (симулација архитектонско-геодетског бироа) са набавком осам рачунара (са мониторима, пројектором и штампачем са скенером (А3) – финансирање у износу од 427.132,80 динара;

5) Гимназија „Урош Предић“ Панчево, Набавка два уређаја Лабдиск (физика) и Лабдиск (околина), за мерење параметара у природним наукама – финансирање у износу од 207.144 динара;

6) Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево, Опремање кабинета за анатомију, физиологију и патологију: са два бинокуларна микроскопа, моделима органа, микропрепаратима, анатомским картама, као и набавка школског намештаја и адаптација простора – су/финансирање у износу од 500.000 динара.