У Градској управи града Панчева, у сарадњи са хуманитарном организацијом “Дечје срце”, додељени су новогодишњи пакетићи деци са посебним потребама, а који су у систему личних пратилаца.

Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике је овом приликом изјавио:

– Град Панчево је заједно са хуманитарном организацијом “Дечје срце” из Београда уручио деци са посебним потребама, а који имају личног пратиоца, пригодне новогодишње поклоне. Град Панчево је у овој години имао укупно 46 личних пратиоца и за ову намену град је обезбедио 20 милиона динара. Kао одговорна локална самоуправа ми смо и у следећој години обезбедили довољно средстава, а одлуком интерресорне комисије, тај број деце са посебним потребама који добијају личног пратиоца нажалост се сваке године све више повећава, тако да следеће године деца са посебним потребама ће имати свог личног пратиоца, подршку при одласку у школу, боравку у школи и неким ваннаставним активностима по повратку из школе. Данас је укупно 46 деце добило пакетиће. Осим деце, поклоне су добили и њихови лични пратиоци, који су свакодневно са њима и који осам сати дневно брину о њима.

Ивана Ројевић, заменица директора хуманитарне организације “Дечје срце” је истакла да организација има одличну сарадњу са градом Панчевом:

– Ово су пакетићи који су им послали другари, исто деца са сметњама и потешкоћама у развоју, који су радно ангажовани и запослени у нашем радном центру у Београду. Они су им направили шоље и срца. Ми смо пружаоци услуга од 2019. године, задовољни смо, лични пратиоци лепо раде, родитељи су задовољни, деца напредују и то је најбитније. Услуга личног пратиоца је додатна подршка целој породици.