Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева је у Градској кући свечано уручила Новембарску награду коју је ове године добила Општа болница Панчево, директору др Слободану Овуки.

Том приликом, заменица градоначелника је изразила велико задовољство да у име града Панчева уручи Новембарску награду Општој болници Панчево, др Овуки и његовом целокупном тиму и да им честита:

– Општа болница је у априлу постала ковид болница у којој су се лечили пацијенти заражени вирусом корона. Захваљујући директору Опште болнице Панчево, др Овуки, здравственим радницима и свим осталим запосленима, доброј организацији, уложеном труду, напору и раду да у овим тешким тренуцима у јеку пандемије, становници целог Јужног Баната, а и шире добију квалитетно лечење. Град Панчево наставља традицију обележавања Дана града, али као одговорна локална самоуправа, целу ситуацију смо прилагодили препорукама и мерама у складу спречавања ширења ковида 19. Верујем да ћемо успети да се на адекватан начин сачувамо и да из целе ове ситуације изађемо сви здрави. Здравствени радници су хероји нашег доба. Ове године награда иде у најбоље могуће руке за изузетан допринос у области здравствене заштите и ја им у име локалне самоуправе још једном од срца честитам.

Др Слободан Овука се захвалио на лепим речима и најзначајнијем признању града Панчева:

– Оно што је мени жао јесте што не можемо да доведемо свих 1.200 запослених овде да приме ову награду која је највише признање у нашој локалној самоуправи и свакако представља велику сатисфакцију за све непроспаванне дане и ноћи, за преко 800 болесних људи лечених код нас у болници из читаве Србије. И данас имамо 100 пацијената који су оболели од ове опаке болести. Заиста смо имали дивних примера захвалности, дивних примера жртвовања свих наших запослених, од спремачица до доктора специјалиста. Имали смо ситуацију да су делили своје оброке са новопридошлим пацијентима у току ноћи када нисмо могли ни да планирамо тај прилив који је био у априлу, када смо примили у два дана скоро 200 људи, буквално од Пријепоља до Суботице. Наша се болница показала као један бедем и један стуб здравственог система Србије. Због тога смо добили признање од председника Републике Србије, министра здравља, колега из Београда. Фактички смо ускочили у београдски систем болница, тако да смо то и данас. Радимо, ево поново прелазимо у Интернистички блок да бисмо примили у току наредна два дана још 150 људи не би ли покушали да сваком оном коме треба помоћ пружимо. Највећа срећа је када смо комплетне породице примали, лечили и отпуштали кући у добром и бољем здравственом стању него што су дошли. Понављам велика сатисфакција за све запослене у Општој болници Панчево и велика обавеза да останемо исти, да будемо још бољи у наредном периоду.