Центар Министарства одбране Панчево, обавештава заинтересована лица мушког и женског пола, да је и даље у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и курс резервних официра Војске Србије.

Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса. На добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије могу се пријавити кандидати мушког и женског пола који у 2019. години навршавају од 19 до 30 година.

Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране http://www.mod.gov.rs/, или лично у Центру Министарства Одбране Панчево, адреса Милоша Обреновића бр. 1, Панчево.

После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат одлази у један од три центaра за обуку Војске Србије – Сомбор, Ваљево или Лесковац. Закон о војној, радној и материјалној обавези, прописује да служење војног рока траје шест месеци.

Служење војног са оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника.

У току је и позивање појединачним позивима лица 2001. годишта као и старија лица мушког пола, која нису уведена у војну евиденцију, да у току 2019. године имају обавезу да се јаве у Центар Министарства одбране Панчево, адреса Милоша Обреновића бр. 1 од 9 до 14 часова или у Канцеларију Министарства одбране Вршац, улица Светосавски трг 10 у времену од 9 до 13 часова, ради увођења у војну евиденцију. Лица која нису уведена у војну евиденцију, а налазе се на боравку у иностранству, треба да се јаве у надлежно дипломатско – конзуларно представништво у иностранству и да тамо изврше обавезу увођења у војну евиденцију.

Додатне информације можете погледати на следећим линковима: