Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva svečano je otvorio gradsku manifestaciju „Pančevačka novogodišnja čarolija“ i delio zajedno sa Deda Mrazom novogodišnje paketiće deci do 10 godina, koje je Grad pripremio za najmlađe.

„Presrećan sam kada vas vidim sve i u ovolikom broju i što mogu zajedno sa vama da zakoračim u ovo najlepše doba godine i zaista vam hvala na tome. U vreme darivanja uvek pozovemo i Deda Mraza da nam pomogne, a on prihvati  sa radošću, jer ste vi naša deca i najveće blago Pančeva. Draga deco budite dobra i nasmejana tokom cele sledeće godine, pa da se ponovo družimo, u još većem broju, sa Deda Mrazom. Vama roditeljima, svim sugrađankama i sugrađanima želim srećne novogodišnje i božićne praznike i uspešnu 2024. godinu“, rekao je gradonačelnik Stevanović i pozvao decu da mu pomognu da dozove Deda Mraza.

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, mališani Pančeva su prisustvovali nesvakidašnjem događaju.

„Moja želja prošle godine je bila da ove bude još više prijavljene dece za novogodišnje paketiće i da sa ovog mesta vidim još više dečjih osmeha. Ove godine je prijavljeno više od 9000 dece za paketić. Želja mi se ispunila, a ista je i za 2024. godinu, da naredne imamo još veći broj dece ovde na našem Gradskom trgu. Moram da podsetim naše najmlađe sugrađane da smo im i za sutra spremili bogat i zanimljiv program za njih, predpremijeru predstave „Tajanstveni Deda Mraz“, naveo je gradonačelnik Stevanović i pozvao sve i sutra na druženje od 13 časova na platou ispred zgrade Gradske uprave.

Organizovana je i dečja radionica na kojoj su mališani pisala pisma i novogodišnje želje Deda Mrazu, a zajedno sa gradonačelnikom Pančeva ukrašavali novogodišnje jelke papirnim ukrasima koje su sami pravili.

Tokom programa deca su se fotografisala sa Deda Mrazom, družila se sa njegovim pomoćnicima i Šašavim animatorom. Za zabavu mališana bili su zaduženi i kostimirani likova iz Diznijevih omiljenih crtanih filmova, poput Miki Mausa, Mini, Paje, a na istom zadatku sa njima su bili i Asteriks, Obeliks, Čarobnjak Merlin, Patrolne šape, Trolovi i vilenjaci.

U programu „Pančevačke novogodišnje čarolije” učestvovali su dečji hor „Vokal kids“, „Moj super raspust“, Klovan Pucko i Mađioničar Filipino, a Mr Bablmen je izveo magiju mehuića. Vokalni solisti Aleksandra Bijelić Aleksijević i Srđan Marković su održali koncert za malu i veliku decu pod nazivom „Muzika iz crtaća“, najmlađa publika je uživala u muzici iz omiljenih crtanih filmova, a mame i tate je ovaj koncert na trenutak vratio u detinjstvo.