Александар Стевановић, градоначелник Панчева свечано је отворио градску манифестацију „Панчевачка новогодишња чаролија“ и делио заједно са Деда Мразом новогодишње пакетиће деци до 10 година, које је Град припремио за најмлађе.

„Пресрећан сам када вас видим све и у оволиком броју и што могу заједно са вама да закорачим у ово најлепше доба године и заиста вам хвала на томе. У време даривања увек позовемо и Деда Мраза да нам помогне, а он прихвати  са радошћу, јер сте ви наша деца и највеће благо Панчева. Драга децо будите добра и насмејана током целе следеће године, па да се поново дружимо, у још већем броју, са Деда Мразом. Вама родитељима, свим суграђанкама и суграђанима желим срећне новогодишње и божићне празнике и успешну 2024. годину“, рекао је градоначелник Стевановић и позвао децу да му помогну да дозове Деда Мраза.

Уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције, малишани Панчева су присуствовали несвакидашњем догађају.

„Моја жеља прошле године је била да ове буде још више пријављене деце за новогодишње пакетиће и да са овог места видим још више дечјих осмеха. Ове године је пријављено више од 9000 деце за пакетић. Жеља ми се испунила, а иста је и за 2024. годину, да наредне имамо још већи број деце овде на нашем Градском тргу. Морам да подсетим наше најмлађе суграђане да смо им и за сутра спремили богат и занимљив програм за њих, предпремијеру представе „Тајанствени Деда Мраз“, навео је градоначелник Стевановић и позвао све и сутра на дружење од 13 часова на платоу испред зграде Градске управе.

Организована је и дечја радионица на којој су малишани писала писма и новогодишње жеље Деда Мразу, а заједно са градоначелником Панчева украшавали новогодишње јелке папирним украсима које су сами правили.

Током програма деца су се фотографисала са Деда Мразом, дружила се са његовим помоћницима и Шашавим аниматором. За забаву малишана били су задужени и костимирани ликова из Дизнијевих омиљених цртаних филмова, попут Мики Мауса, Мини, Паје, а на истом задатку са њима су били и Астерикс, Обеликс, Чаробњак Мерлин, Патролне шапе, Тролови и вилењаци.

У програму „Панчевачке новогодишње чаролије” учествовали су дечји хор „Вокал кидс“, „Мој супер распуст“, Клован Пуцко и Мађионичар Филипино, а Mr Bablmen је извео магију мехуића. Вокални солисти Александра Бијелић Алексијевић и Срђан Марковић су одржали концерт за малу и велику децу под називом „Музика из цртаћа“, најмлађа публика је уживала у музици из омиљених цртаних филмова, а маме и тате је овај концерт на тренутак вратиo у детињство.