zvanični logo Grada

R E P U B L I K A   S R B I J A
Autonomna Pokrajina Vojvodina
GRAD  PANČEVO

Poštovani,

Povodom obeležavanja evropske manifestacije „Dan Dunava“, koja se obeležava u 14 zemalja Podunavskog sliva, naš Grad će dvanaesti put za redom dati podršku Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav ICPDR, putem naše gradske manifestacije „Dan Dunava“ u Pančevu.

Mi ćemo biti deo kolaža od 28 naseljenih mesta i gradova Podunavskog regiona Srbije koji će na lokalnom nivou sinhronizovano podržati obeležavanje „Dana Dunava“ kao doprinos ovoj značajnoj evropskoj manifestaciji.

Po tradiciji, naš Grad će na ekološki, umetnički i sportski način obeležiti manifestaciju „Dan Dunava“ na lokalitetu „Gradska plaža“, na samoj obali reke Tamiš, 16. juna 2018.godine u periodu od 10 do 14 časova.

Ove godine Grad Pančevo je za zainteresovane sugrađane obezbedio sve uslove za aktivno učestvovanje u ekološko-volonterskoj čišćenja priobalja i reke Tamiš, kao i zanimljiv kolaž programa koji će se odvijati na gradskoj plaži.

Zbog toga Vas pozivamo da aktivno učestvujete u realizaciji manifestacije „Dan Dunava“ bilo kao posetioci ili kao volonteri na čišćenju reke Tamiš, pod uslovima i na način koji su definisani u prijavi koja je sastavni deo poziva i na taj način date svoj doprinos ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

Koncept manifestacije „Dan Dunava“ je takav da će on predstavljati mesto na kojem će naši sugrađani moći da se okupe, druže i učestvuju u ekološkoj akciji čišćenja reke Tamiš, ali i da uživaju u zabavnim programima za celu porodicu kao što su:

10:00 – 10:15  Početak manifstacije „Dan Dunava“ 2018
Pozdravno obraćanje predstavnika Grada Pančeva

10:15 – 12:00  Ekološko-likovna radionica
(ispred terase USRiN „Heroj Marko Kulić“)
Učesnici: ULU „Svetionik“ Pančevo, „Udruženje oboleliih od multipleks skleroze“, Udraženje „Prepoznaj u sebi“, Udruženje „Na pola puta“, Predškolska ustanove „Dečija Radost“ i Dečiji atelje „Mali genije“.

10:30 – 12:30  Ekološko-volonterska akcija čišćenja vodotoka i obala reke Tamiš iz čamaca sa volonterima
Učesnici: volonteri USRiN “Heroj Marko Kulić“ Pančevo, USRiN „Tamiš“ Pančevo, JKP „Higijena“ Pančevo sa stručnom ekipom, „Udruženje lovaca Pančevo“, Ferijalni savez Pančeva, OŠ “Miroslav Antić“ Pančevo, Unija mladih Pančevo, Srednja Škola „23 maj“ Pančevo.

12:00 – 13:30  Sportsko-rekreativni program
Učesnici:
12:0012:20  Prozdrav Suncu – „Amarant Yoga Studio“ Pančevo,
12:2012:35  „Na lepom plavom Dunavu“ SUMS „Mažoret“, sport „Pančevačke lavice“,
12:3512:55  Buto pkes, performans autora i koreografa – Marko Nektan,
12:5513:00  „Mornarka“ – plesna koreografija UG „Romaška“ Pančevo, i
13:0014:00  Promocija rekreativnog veslanja „Kanua“ – Sportski klub „Sportiko“.

14:00 – 16:00 Ručak za učesnike na terasi UDRiN „Marko Kulić“ Pančevo sa tamburaškim programom „Banatski kicoši“.

Za sve vreme trajanja manifestacije biće organizovane promotivne vožnje gradskim katamaranom „Panuka“.

 

GRAD PANČEVO
Trg Kralja Petra I 2-4 ● 26101 Pančevo ● Tel. centrala: 013 308 830 ● e-mail: grad@pancevo.rs
www.pancevo.rs