званични лого Града

Р Е П У Б Л И К А   С Р Б И Ј А
Аутономна Покрајина Војводина
ГРАД  ПАНЧЕВО

Поштовани,

Поводом обележавања европске манифестације „Дан Дунава“, која се обележава у 14 земаља Подунавског слива, наш Град ће дванаести пут за редом дати подршку Међународном комитету за заштиту реке Дунав ICPDR, путем наше градске манифестације „Дан Дунава“ у Панчеву.

Ми ћемо бити део колажа од 28 насељених места и градова Подунавског региона Србије који ће на локалном нивоу синхронизовано подржати обележавање „Дана Дунава“ као допринос овој значајној европској манифестацији.

По традицији, наш Град ће на еколошки, уметнички и спортски начин обележити манифестацију „Дан Дунава“ на локалитету „Градска плажа“, на самој обали реке Тамиш, 16. јуна 2018.године у периоду од 10 до 14 часова.

Ове године Град Панчево је за заинтересоване суграђане обезбедио све услове за активно учествовање у еколошко-волонтерској чишћења приобаља и реке Тамиш, као и занимљив колаж програма који ће се одвијати на градској плажи.

Због тога Вас позивамо да активно учествујете у реализацији манифестације „Дан Дунава“ било као посетиоци или као волонтери на чишћењу реке Тамиш, под условима и на начин који су дефинисани у пријави која је саставни део позива и на тај начин дате свој допринос овој јединственој манифестацији.

Концепт манифестације „Дан Дунава“ је такав да ће он представљати место на којем ће наши суграђани моћи да се окупе, друже и учествују у еколошкој акцији чишћења реке Тамиш, али и да уживају у забавним програмима за целу породицу као што су:

10:00 – 10:15  Почетак манифстације „Дан Дунава“ 2018
Поздравно обраћање представника Града Панчева

10:15 – 12:00  Еколошко-ликовна радионица
(испред терасе УСРиН „Херој Марко Кулић“)
Учесници: УЛУ „Светионик“ Панчево, „Удружење оболелиих од мултиплекс склерозе“, Удражење „Препознај у себи“, Удружење „На пола пута“, Предшколска установе „Дечија Радост“ и Дечији атеље „Мали геније“.

10:30 – 12:30  Еколошко-волонтерска акција чишћења водотока и обала реке Тамиш из чамаца са волонтерима
Учесници: волонтери УСРиН “Херој Марко Кулић“ Панчево, УСРиН „Тамиш“ Панчево, ЈКП „Хигијена“ Панчево са стручном екипом, „Удружење ловаца Панчево“, Феријални савез Панчева, ОШ “Мирослав Антић“ Панчево, Унија младих Панчево, Средња Школа „23 мај“ Панчево.

12:00 – 13:30  Спортско-рекреативни програм
Учесници:
12:0012:20  Проздрав Сунцу – „Amarant Yoga Studio“ Панчево,
12:2012:35  „На лепом плавом Дунаву“ СУМС „Мажорет“, спорт „Панчевачке лавице“,
12:3512:55  Буто пкес, перформанс аутора и кореографа – Марко Нектан,
12:5513:00  „Морнарка“ – плесна кореографија УГ „Ромашка“ Панчево, и
13:0014:00  Промоција рекреативног веслања „Кануа“ – Спортски клуб „Спортико“.

14:00 – 16:00 Ручак за учеснике на тераси УДРиН „Марко Кулић“ Панчево са тамбурашким програмом „Банатски кицоши“.

За све време трајања манифестације биће организоване промотивне вожње градским катамараном „Панука“.

 

ГРАД ПАНЧЕВО
Трг Краља Петра I 2-4 ● 26101 Панчево ● Тел. централа: 013 308 830 ● е-mail: grad@pancevo.rs
www.pancevo.rs