У петак, 7. октобра 2016. године у холу Градске управе градоначелник Саша Павлов доделио је бицикле и пратећу опрему ученицима основних школа са територије града Панчева који су освојили медаље на Окружном школском такмичењу „Шта знаш о саобраћају?“ одржаном у Вршцу у мају месецу ове године.

Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева наградио је Ану Живановић, која је освојила III место и Невену Недељковић и Вука Голубовића, који су на Окружном такмичењу освојили I место. Троје награђених су ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица.

Градоначелник је честитао награђеним ученицима и похвалио континуирани рад са децом у Основној школи „Доситеј Обрадовић“, која већ дужи низ година учествује на општинском, окружном, републичком, али и на Европском такмичењу у познавању саобраћаја, а управо је Вук Голубовић претходне године освојио прва места на свим ранговима такмичења у земљи и четврто место на Европском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“, те му је за постигнуте успехе Комитет за безбедност саобраћаја у фебруару 2016. године поклонио лаптоп.

Волео бих да су све школе подједнако посвећене овом питању, али мислим да ће пример ОШ „Доситеј Обрадовић“ можда иницирати друге школе и друге наставнике. Велика захвалност и наставнику, који са пуно енергије преноси потребно знање и анимира децу да освајају медаље.

Градоначелник је истакао да су још једном, овим симболичним наградама, локална самоуправа и Комитет за безбедност саобраћаја показали колико је за локалну самоуправу област безбедности саобраћаја значајна.

Награђени ученици рекли су да им је полигон био лакши од тестова, Ана Живановић рекла је да оно што ју је заинтересовало за учешће на овом такмичењу јесте што поред теоријског постоји и практичан део, тј. вожња бицикла.

Професор Техничког и информатичког образовања у ОШ „Доситеј Обрадовић“ Миодраг Тасић, који децу припрема за ово такмичење рекао је да је ово огроман резултат, те да су за успех на такмичењима, нарочито у тако јакој конкуренцији, потребни ентузијазам и много рада, поготово за школе из мањих средина. Он је захвалио Граду Панчеву што је препознао и наградио ученике за постигнуте резултате.

Павлов је нагласио да су бројне активности Комитета усмерене на анимирање школа и на едукацију и подстицање младих, нарочито полазника у први разред, као једне од најугроженијих категорија учесника у саобраћају. Он је подсетио да је у септембру месецу постављен саобраћајни полигон у ОШ „Бранко Радичевић“ на ком су сви ђаци прваци панчевачких основних школа прошли обуку и који ће бити постављен у свим школама у којима за то буде било услова.

Управо са том категоријом треба највише радити јер ће та категорија сачувати своју безбедност, а већ неку годину касније постаће врло узорни учесници у саобраћају, истакао је градоначелник.