Grad Pančevo – Komitet za bezbednost saobraćaja i ove godine nastavlja tradiciju nagrađivanja učenika koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima u oblasti poznavanja saobraćaja i saobraćajnih propisa. Tim povodom je u Gradskoj upravi organizovana dodela bicikala za šestoro najuspešnijih, koje je učenicima predao Predrag Živković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost i predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.

Okružno takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ je za Južnobanatski region održano u Uzdinu 11.05.2019. godine. Ekipa sa teritorije grada Pančeva (Omoljica i Pančevo) je zauzela prvo mesto u kategoriji B i C, dok je na republičkom takmičenju održanom 25.05.2019. godine u Beogradu, zauzela u kategoriji B drugo mesto, a učenici Živanov Stefan i Milica Milatov kao drugoplasirani u pojedinačnom takmičenju, ostvarili su pravo da čine reprezentaciju Srbije koja je na Evropskom takmičenju od 12-15. septembra u Ženevi zauzeli treće mesto u konkurenciji 20 evropskih država.

Ostvareni pojedinačni rezultati su:

Kategorija B: Živanov Stefan I mesto „OŠ Dositej Obradović“ Omoljica – Mentor Miodrag Tasić, Milatov Milica I mesto „OŠ Dositej Obradović“ Omoljica – Mentor Miodrag Tasić i Ašanin Jana II mesto „OŠ Dositej Obradović“ Omoljica – Mentor Miodrag Tasi

Kategorija C: Potkonjak Veljko I mesto „OŠ Dositej Obradović“ Omoljica – Mentor Miodrag Tasić, Nikolić Aleksandra II mesto „OŠ Dositej Obradović“ Omoljica- Mentor Miodrag Tasić i Marija Milenković III mesto „OŠ Mika Antić“ Pančevo – Mentor Jovan Jovanov.

Predrag Živković istakao je ovom povodom:

– Ovog meseca nastavljamo sa aktivnostima Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja i konkretno ove nedelje, družimo se sa učenicima iz naših osnovnih škola koji su osvojili medalje na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“. Ove godine šest učenika je ostvarilo zapažene uspehe i zbog toga je Grad Pančevo svakom od njih poklonio po bicikl. Nastavićemo i dalje sa tim aktivnostima, ovo je već sedma godina, a što se tiče daljih aktivnosti, u zavisnosti od epidemiološke situacije, nadamo se da ćemo do kraja godine realizovati još dve aktivnosti. Jedno je podela autosedišta koja izaziva i najviše interesovanja kod naših sugrađana i to nas očekuje sredinom decembra meseca. Početkom decembra meseca, nadam se da ćemo realizovati još jednu akciju koja se tiče bezbednosti, pre svega u naseljenim mestima, za vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina i podela opreme za povećanje bezbednosti tih učesnika u saobraćaju.

Miodrag Tasić, nastavnik u OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice i mentor učenika zahvalio se Gradu Pančevu na poklonu za decu.

– Dvanaest godina učestvujem u takmičenju i Omoljica i Grad Pančevo na okružnim takmičenjima u Južnom Banatu predstavljaju se izuzetno dobro, sa prvim mestima. Do sada sam pet puta učestvovao na prvenstvima Evrope, sada konkretno u Ženevi. Za ovakav deo rada je potrebno dosta truda i znanja mentora i normalno i dece, jer kao što znate mi dolazimo iz sredina koja ima mali broj učenika i potrebno je u konkurenciji sa Beogradom pobediti i uzeti prvo mesto, jer na prvenstvo Evrope mogu ići samo učenici koji osvoje prvo i drugo mesto. U ovom takmičenju učestvuje preko 250 hiljada učenika, tako da je ovaj rezultat zaista značajan i veliki.