Град Панчево – Kомитет за безбедност саобраћаја и ове године наставља традицију награђивања ученика који су постигли најбоље резултате на такмичењима у области познавања саобраћаја и саобраћајних прописа. Тим поводом је у Градској управи организована додела бицикала за шесторо најуспешнијих, које је ученицима предао Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева задужен за саобраћај и комуналну делатност и председник Kомитета за безбедност саобраћаја града Панчева.

Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“ је за Јужнобанатски регион одржано у Уздину 11.05.2019. године. Екипа са територије града Панчева (Омољица и Панчево) је заузела прво место у категорији Б и Ц, док је на републичком такмичењу одржаном 25.05.2019. године у Београду, заузела у категорији Б друго место, а ученици Живанов Стефан и Милица Милатов као другопласирани у појединачном такмичењу, остварили су право да чине репрезентацију Србије која је на Европском такмичењу од 12-15. септембра у Женеви заузели треће место у конкуренцији 20 европских држава.

Остварени појединачни резултати су:

Kатегорија Б: Живанов Стефан I место „ОШ Доситеј Обрадовић“ Омољица – Ментор Миодраг Тасић, Милатов Милица I место „ОШ Доситеј Обрадовић“ Омољица – Ментор Миодраг Тасић и Ашанин Јана II место „ОШ Доситеј Обрадовић“ Омољица – Ментор Миодраг Таси

Kатегорија Ц: Поткоњак Вељко I место „ОШ Доситеј Обрадовић“ Омољица – Ментор Миодраг Тасић, Николић Александра II место „ОШ Доситеј Обрадовић“ Омољица- Ментор Миодраг Тасић и Марија Миленковић III место „ОШ Мика Антић“ Панчево – Ментор Јован Јованов.

Предраг Живковић истакао је овом поводом:

– Овог месеца настављамо са активностима Градског комитета за безбедност саобраћаја и конкретно ове недеље, дружимо се са ученицима из наших основних школа који су освојили медаље на такмичењу „Шта знаш о саобраћају“. Ове године шест ученика је остварило запажене успехе и због тога је Град Панчево сваком од њих поклонио по бицикл. Наставићемо и даље са тим активностима, ово је већ седма година, а што се тиче даљих активности, у зависности од епидемиолошке ситуације, надамо се да ћемо до краја године реализовати још две активности. Једно је подела аутоседишта која изазива и највише интересовања код наших суграђана и то нас очекује средином децембра месеца. Почетком децембра месеца, надам се да ћемо реализовати још једну акцију која се тиче безбедности, пре свега у насељеним местима, за возаче трактора и других пољопривредних машина и подела опреме за повећање безбедности тих учесника у саобраћају.

Миодраг Тасић, наставник у ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице и ментор ученика захвалио се Граду Панчеву на поклону за децу.

– Дванаест година учествујем у такмичењу и Омољица и Град Панчево на окружним такмичењима у Јужном Банату представљају се изузетно добро, са првим местима. До сада сам пет пута учествовао на првенствима Европе, сада конкретно у Женеви. За овакав део рада је потребно доста труда и знања ментора и нормално и деце, јер као што знате ми долазимо из средина која има мали број ученика и потребно је у конкуренцији са Београдом победити и узети прво место, јер на првенство Европе могу ићи само ученици који освоје прво и друго место. У овом такмичењу учествује преко 250 хиљада ученика, тако да је овај резултат заиста значајан и велики.