УПРАВА ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ У ПАНЧЕВУ
БАЛОН ХАЛА НАД ОТВОРЕНИМ БАЗЕНОМ И ОБНОВА ИНТЕРНОГ ОДЕЉЕЊА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ

Директор управе за капиталан улагања АП Војводине Недељко Ковачевић боравио је данас у граду Панчеву поводом реализације инвестиција које су финансијски подржане од стране Управе за капитална улагања АП Војводине и са градоначелником Панчева Сашом Павловим, в.д. директорком Дирекције за изградњу и уређење Панчева Мајом Витман и директором ЈКП „Младост“ Предрагом Стојадиновим обишао новоизграђену балон халу над отвореним базеном ЈКП „Младост“. Након тога је са в.д. директором Опште болнице др Слободаном Овуком свечано потписан уговор о финансирању.

„Покрајинска Влада је преко Управе за капитална улагања издвојила 19.872.000,00 динара преко конкурса за спорт на име подршке граду Панчеву за оно у чему је Панчево специфично, а то је подршка и развој врхунског спорта и спортиста попут Ање Цревар, Чабе Силађија и многих других. Омогућавање да се користи базен преко целе године је од изузетног значаја, јер колико сам обавештен 2500 деце и ђака научи да плива. Надамо се да ће неки од њих бити будући европски, светски, па и олимпијски шаппиони. На овај начин подстакнута су деца да се баве физичким активностима, да воде здрав живот, да им се усаде праве вредности, а Управа ће наставити да ради у складу са својим слоганом – да гради будућност“, истакао је Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је овом приликом: „Ми годинама уназад причамо да смо спортски град, што заиста и јесмо, али смо то до пре две године били само по оствареним резултатима спортиста што је одраз њиховог индивидуалног залагања и улагања њихових породица. Ми то покушавамо да променимо и да се кроз инфраструктуру коју поседује град јасно види да смо заиста град спорта и да стварамо и нове шампионе. Овај објекат који је финанасиран од стране Управе за капитална улагања у износу од близу 20 милиона динара заиста је већ неко време на располагању спортистима, пре свега ја се надам, будућој олимпијској победници у пливању Ани Цревар, али и осталој деци, јер је пливање базични спорт и надамо се да ће улагање да изнедри и нове шампионе. Ови није једина инвестиција, имали смо част да угостимо и Министра омладине и спорта Републике Србије Вање Удовичића и том приликом нам је обећана помоћ за изградњу мултифункционалног терена овде на простору СЦ Стрелиште и помоћ око завршетка атлетске стазе на градском стадиону. Ја се надам да ће воља Министарства омладине и спорта да суинвестира убрзати процедуру код Дирекције за имовину да добијемо папир којим објекат прелази у јавну својину чиме се стварају услови за реализацију овог пројекта за који су већ обезбеђена средства у буџету.“

На питање новинара колико је било компликовано реализовати пројекат в.д директорка Дирекције за изградњу и уређење Панчева Маја Витман напоменула је:

„Најважније је било да смо добили подршку за средства, ово је прва инвестиција овог типа коју смо радили и доста времена смо провели на анализи како би пројекат био што бољи, јер смо морали да дамо идејно решење на основу којег је израђена техничка документација“.

Балон хала је пресостатичка конструкција која покрива отворени олимпијски базен што омогућава да се Балон хала током сезоне у зависности од услова монтира и демонтира. Висина хале је 10 м, објекат има приступ споља и „топлу везу“ са постојећим затвореним базеном. Базен се греје системом ваздушног грејања директним загревањем на температуру од 28 степени. Температура воде је 26 степени. За унутрашњу расвету постављено је 18 рефлектора.
Након обиласка балон хале, директор Управе за капитална улагања и градоначелник Панчева, одржали су радни састанак на коме су разговарали о актуелним пројектима које финансира Управа, као и о плановимна за 2017. годину.
У склопу ове посете, свечано је потписан уговор о преносу средстава Управе за капитална улагања АП Војводине Општој болници у Панчеву и овом приликом званичници су обишли и интерно одељење. Уговор су потписали в.д директор болнице др Слободан Овука и директор Управе за капитална улагања.