Maja Vitman, gradska menadžerka i Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, zajedno su sa članovima Mesne zajednice “Gornji grad” obišle radove koji se izvode u Ulici Uroša Predića, u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva, za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje putne infrastrukture.

Tokom obilaska radova Maja Vitman, gradska menadžerka, izrazila je veliko zadovoljstvo da se ovako efikasno uradilo 11 ulica u Gornjem gradu i četiri ulice na Karauli, koje takođe pripadaju naselju Gornji grad:

– Asfaltirali smo tri ulice koje smo obećali građanima. U pitanju su ulice Uroša Predića, Stevice Jovanovića i Ive Kurijačkog, koja je asfaltirana u prethodnih par dana. Veliko nam je zadovoljstvo da je Gornji grad posle nekoliko decenija konačno dobio asfalt. Mi ne završavamo i ne zaustavljamo se sa radovima tu. Sledeća planirana saobraćajnica koju ćemo izvoditi jeste Karađorđeva ulica. Pored pomenutih ulica, za radove nam ostaje Ulica Marka Kulića i Ulica Patrijarha Čarnojevića, kao i još jedan deo Uroša Predića.

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, naglasila je da lokalna vlast nastavlja da rešava ono što se decenijama unazad u ovom i u drugim naseljima nije rešavalo:

– Danas se nalazimo u Ulici Uroša Predića u naselju Gornji grad i obilazimo radove na daljem asfaltiranju ulica u ovom naselju, a koji se sprovode u okviru projekta javno-privatnog partnerstva. Veoma nam je drago da čujemo da su naši građani zadovoljni izvođenjem radova i asfaltiranjima ulica, imajući u vidu da se duži niz godina ovde ništa nije radilo. Značaj projekta koji se sprovodi putem javno-privatnog partnerstva ogleda se pre svega u činjenici da će se redovno održavati putevi i ulice i u gradu i u svim naseljenim mestima i u letnjem i u zimskom periodu. Tako će i pored ostalih naselja i Gornji grad dobiti jedan svežiji, noviji izgled, a građani funkcionalnost koja im je potrebna.