У склопу пројекта јавно-приватног партнерства, за финансирање, реконструкцију, рехабилитацију и одржавање путне инфраструктуре у зимском и летњем периоду, настављени су радови на територији града Панчева, у насељеном месту Јабука. Радове су обишли Маја Витман, градска менаџерка и Марко Младеновић, народни посланик.

Маја Витман, градска менаџерка, је том приликом изјавила:

– Редовно обилазимо сва насељена места. Данас се налазимо у Јабуци. Тренутно се изводе радови на асфалтирању Осоговске улице, део Струмичке и Машинске улице. У претходном периоду смо асфалтирали улице Николe Теслe, Змај Јовину, Гоце Делчева, Вардарску и Струмичку. Јабука је за сад добила око 2,7 км асфалтираних улица и преко 1,1 км уређених пешачких стаза. Оно што желим да напоменем, у оквиру радова, приликом извођења улица Гоце Делчева, Вардарске и Змај Јовине, такође смо урадили и уређење паркинг места. Веома смо поносни да равномерно улажемо у сва насељена места. Што се тиче насељеног места Јабуке, овде не стајемо са радовима. Планови су у току за наредну годину. Директним финансирањем од стране буџета града Панчева за нешто више од годину дана асфалтирали смо 103 улице, односно 48.5 км путева и уредили преко 3 км пешачких стаза. Данас су такође радови кренули и у Банатском Новом Селу. Изводе се радови на асфалтирању првог слоја у улицама 29. новембра, Валерије Докне и Вашарске. Након завршених радова овде у Јабуци, механизација се сели у Омољицу. Упоредо са овим радовима, оно што нам је остало да урадимо јесте Банатска улица у Омољици, окретница аутобуског стајалишта у Банатском Брестовцу. Радови ће се изводити и у Kачареву, где ћемо асфалтирати две улице.

Марко Младеновић, народни посланик, рекао је да су мештани Јабуке путем пројекта јавно-приватног партнерства добили неколико асфалтираних улица, што ће додатно утицати на побољшање квалитета услова за живот у овом насељеном месту:

– Градска управа града Панчева на челу са градоначелником, господином Стевановићем и његовим тимом, равномерно улаже у цео наш град, али и у свих 9 насељених места. Осим овог асфалтирања у Јабуци, где се тренутно налазимо, мештане у наредном периоду очекује још радова на уређењу парка, што ће додатно допринети лепшем изгледу центра и верујем да ће бити још асфалтираних улица и уређених зелених површина.