У сарадњи и координацији са ЈKП “Зеленило” град Панчево наставља акцију садње дрвећа у циљу озелењивања и пошумљавања градских површина.

Тако су се у суботу, 8. фебруара 2020. године, у насељу Kотеж, поред грађана овог насеља, акцији придружиле и бројне јавне личности попут Зорана Деранића, академског сликара, Николе Влајића, етнолога у пензији и публицисте и Јелене Цветић, диригента хора „Vocal kids“ и професорке у Музичкој школи „Јован Бандур“, затим градоначелник Панчева, чланови Градског већа, директори комуналних предузећа и установа, одборници, народни посланици, познати уметници, спортисти, чланови културно-уметничких друштава и спортских клубова. .

Овом акцијом наставиће се сађење преко 3.000 садница које су планиране током сезоне и поред садница туја, црног бора и јавора, биће посађене и саднице бреза, јасена, липа и платана. Одабрано је и предвиђено више локација зелених површина у граду Панчеву на којима ће бити засађене поменуте саднице у наредних неколико месеци.

Том приликом градоначелник Саша Павлов је изјавио:

– Данас настављамо са акцијом „Засади дрво“. Ево трећа акција од децембра. Засадили смо једну трећину предвиђених стабала. С обзиром на то да 3.000 стабала треба да засадимо, данас смо прешли ту магичну бројку од 1.000. Велики број деце, велики број људи. По мени циљ је већ испуњен, а то је првенствено анимација људи на садњу дрвећа, на развијању нових плућа града и настављамо даље.

Градска менаџерка Маја Витман такође је подржала акцију „Засади и ти своје дрво“:

– Ово је практично срце Kотежа и одлучили смо се управо за ову парцелу јер се налази у близини спортских терена, а Kотеж иначе већ традиционално организује Спортске дане. Сваке године барем једну акцију Спортских дана имамо. На овај начин ћемо оплеменити део насеља. Данас је трећа акција у низу од стране Града Панчева. Овом приликом ћемо посадити 120 садница, оплеменити овај простор који ће додатно бити уређен са еко стазама, клупама, стубним кантама и видећемо такође неко еко игралиште да поставимо.

Акцију “Засади дрво” од децембра до сад подржале су бројне друштвено одговорне компаније, волонтери, али и јавне личности, међу којима су Душан Борковић, шампион Европе у аутомобилизму, Слободан Битевић, светски шампион у каратеу, Ања Цревар, јуниорска шампионка Европе у пливању, Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, светски стручњак и освајач златне медаље на Олимпијади, Жикица Милосављевић, славни српски рукометаш и тренер, Вук Вучковић, сликар и добитник Новембарске награде града Панчева, глумци Миленко Павлов и Ненад Хераковић, позоришни редитељ и директор позоришта “Пинокио” Владан Ђурковић, Дејан Трифуновић и KУД “Станко Пауновић”, најбољи кореограф и фолклорни ансамбл у Србији, Иван Миливојевић, тренер клуба “Спортико”, чланови АK Тамиш освајачи више од 50 медаља на такмичењима и тренер Зоран Kоцић, Спортски савез Панчево, као и многа друга културно-уметничка друштва, удружења, средње и основне школе.