U saradnji i koordinaciji sa JKP “Zelenilo” grad Pančevo nastavlja akciju sadnje drveća u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina.

Tako su se u subotu, 8. februara 2020. godine, u naselju Kotež, pored građana ovog naselja, akciji pridružile i brojne javne ličnosti poput Zorana Deranića, akademskog slikara, Nikole Vlajića, etnologa u penziji i publiciste i Jelene Cvetić, dirigenta hora „Vocal kids“ i profesorke u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“, zatim gradonačelnik Pančeva, članovi Gradskog veća, direktori komunalnih preduzeća i ustanova, odbornici, narodni poslanici, poznati umetnici, sportisti, članovi kulturno-umetničkih društava i sportskih klubova. .

Ovom akcijom nastaviće se sađenje preko 3.000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Tom prilikom gradonačelnik Saša Pavlov je izjavio:

– Danas nastavljamo sa akcijom „Zasadi drvo“. Evo treća akcija od decembra. Zasadili smo jednu trećinu predviđenih stabala. S obzirom na to da 3.000 stabala treba da zasadimo, danas smo prešli tu magičnu brojku od 1.000. Veliki broj dece, veliki broj ljudi. Po meni cilj je već ispunjen, a to je prvenstveno animacija ljudi na sadnju drveća, na razvijanju novih pluća grada i nastavljamo dalje.

Gradska menadžerka Maja Vitman takođe je podržala akciju „Zasadi i ti svoje drvo“:

– Ovo je praktično srce Koteža i odlučili smo se upravo za ovu parcelu jer se nalazi u blizini sportskih terena, a Kotež inače već tradicionalno organizuje Sportske dane. Svake godine barem jednu akciju Sportskih dana imamo. Na ovaj način ćemo oplemeniti deo naselja. Danas je treća akcija u nizu od strane Grada Pančeva. Ovom prilikom ćemo posaditi 120 sadnica, oplemeniti ovaj prostor koji će dodatno biti uređen sa eko stazama, klupama, stubnim kantama i videćemo takođe neko eko igralište da postavimo.

Akciju “Zasadi drvo” od decembra do sad podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, pozorišni reditelj i direktor pozorišta “Pinokio” Vladan Đurković, Dejan Trifunović i KUD “Stanko Paunović”, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba “Sportiko”, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.