plakat

Grad Pančevo će se predstaviti na 10. Sajmu etno hrane i pića koji će se održati u periodu od 25. do 28. novembra 2015. godine na Beogradskom sajmu, hala 3.

Sajam etno hrane i pića je specijalizovana manifestacija na kojoj se predstavljaju proizvođači specifičnih proizvoda, pripremanih na tradicionalan način i po tradicionalnim recepturama, od pretežno organski gajenih sirovina i u ograničenim količinama. Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grad Beograd, a suorganizatori su Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda u saradnji sa regionalnim komorama, zadružnim savezima i lokalnim samoupravama.

Grad Pančevo uzima učešće na grupnom štandu, gde će se predstaviti mali proizvođači hrane i pića sa teritorije grada Pančeva (udruženja, poljoprivredna gazdinstva i privredni subjekti koji proizvode hranu i piće na tradicionalan način). Rad na utvrđivanju robnih marki tradicionalnih proizvoda pomažemo njihovom uspešnijem plasmanu na tržištu, a time i očuvanju tradicije i ekonomskom napretku.