plakat

Град Панчево ће се представити на 10. Сајму етно хране и пића који ће се одржати у периоду од 25. до 28. новембра 2015. године на Београдском сајму, хала 3.

Сајам етно хране и пића је специјализована манифестација на којој се представљају произвођачи специфичних производа, припреманих на традиционалан начин и по традиционалним рецептурама, од претежно органски гајених сировина и у ограниченим количинама. Покровитељи ове манифестације су Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Град Београд, а суорганизатори су Привредна комора Србије и Привредна комора Београда у сарадњи са регионалним коморама, задружним савезима и локалним самоуправама.

Град Панчево узима учешће на групном штанду, где ће се представити мали произвођачи хране и пића са територије града Панчева (удружења, пољопривредна газдинства и привредни субјекти који производе храну и пиће на традиционалан начин). Рад на утврђивању робних марки традиционалних производа помажемо њиховом успешнијем пласману на тржишту, а тиме и очувању традиције и економском напретку.