Пројекат “Културна политика као алатка за заједништво и регионални развој“ потписан је 6. јуна 2013. у Темишвару у оквиру другог позива ИПА програма прекограничне сарадње Румунија-Србија , када је званично почела реализација пројекта која ће трајати наредних 16 месеци.

Основне информације о пројекту и планиране активности за град Панчево прочитајте овде.

 

24. октобар 2013.

Након успешно спроведене тендерске процедуре, 15. октобра 2013. године град Панчево је са Заводом за проучавање културног развитка потписао уговор о спровођењу истраживања о културним потребама и навикама грађана Панчева. Тим поводом, у згради Градске управе града Панчева, у четвртак, 24. октобра 2013. године одржан је састанак пројектног тима пројекта „Полови културе“ и истраживачког тима Завода за проучавање културног развитка.

Саопштење за јавност тим поводом можете преузети овде.

Извештај Телевизије Панчево са конференције за медије, која је одржана по завршетку састанка налази се на овом линку.

Стручни тим Завод за проучавање културног развитка предвођен социологом Слободаном Мрђом израдио је у сарадњи са партнерима на пројекту „Полови културе“ упитник који ће се користити приликом истраживања културних потреба и културне понуде. У среду, 13. новембра 2013. године у згради Градске упитнике одржана је инструктажа за анкетаре који су одабрани на јавном позиву, а већ од сутра, 14. новембра они ће бити на терену и током две недеље, колико траје анкетриање, обићи ће 1060 домова на територији града Панчева. Саопштење за јавност тим поводом можете преуезти ОВДЕ .

 

5. март 2014.

ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА КУЛТУРЕ ПОНУДЕ, КУЛТУРНИХ ПОТРЕБА И НАВИКА ГРАЂАНА ПАНЧЕВА

 

У среду, 5. марта 2014. године, у дворани Аполо Дома омладине Панчево представнице Завода за проучавање културног развитка представиле су резултате истраживања културне понуде, културних потреба и навика грађана Панчева.