Манастир Војловица

Налази се југоисточно од Панчева, у кругу Рафинерије нафте Панчево, на око 5,5 км према Старчеву. По предању, манастир са црквом посвећеном светим арханђелима Михајлу и Гаврилу, основао је деспот Стефан Лазаревић 1405. године тако што му је издао повељу о оснивању. Манастир је више пута паљен и обнављан.У периоду од 1967. до 1987. године манастир је био неактиван због окружења Рафинерије нафте Панчево. Обнова и реконструкција, започете 1987. и завршене 1991. године, удахнуле су му живот.
.

Црква Богородичиног успења

Подигнута је између 1807. и 1810. године прилозима народних добротвора, међу којима је био И Карађорђе Петровић. Конципирана је у духу барока са наглашеним елементима класицизма. На иконостасу сликар Константин Данил је између 1829. и 1833. године, својим изузетно оригиналним способностима, остварио јединствену сликарску целину која је представљала врхунац српског бидермајер сликарства. Београдски сликар Живорад Настасијевић је 1933. године осликао зидове цркве. Због своја два барокна торња на предњој фасади позната је и као црква „са два торња”.
.

Црква Светог преображења

Црква је грађена од 1873. до 1878. године према пројекту архитекте Светозара Ивачковића у неовизантијском стилу. По узору на касновизантијске грађевине, црква је крстообразне основе, са куполом монументалне величине, која доминира и високим звоником који је са црквом повезан пасарелом. Иконе за иконостас, који се хармонично уклопио у архитектуру унутрашњег простора, сликао је Урош Предић од 1906. до 1911. године у духу академског реализма, покушавајући да обичајену иконографску шему третира савременим изразом.
.

Римокатоличка црква Светог Карла Боромејског

Римокатоличка црква и конвикт, подигнути 1758/59. године, приказани су на карти Панчева из 1761. године и тада су представљали нуклеус од кога се развијао центар града са јавним зградама, касарнама и осталим грађевинама. Године 1858. уз цркву базиликалне основе дозидан је торањ. Главна олтарска пала са Карлом Боромејским донесена је 1804. године из Беча. То је једино место где се данас могу чути оргуље у Панчеву.
.

Црква Свете Ане – Вајфертова капела

Цркву-капелу Свете Ане подигао је панчевачки индустријалац Ђорђе Вајферт 1923. године као породичну задужбину. Ова једнобродна грађевина, неправилне основе, са наглашеним олтарским простором и звоником квадратне основе, саграђена је у духу сецесије. Прозори и розете застакљени су техником витража. У насељу Војловица постоји Евангелистичка црква сазидана 1901. године и Реформарорска црква, која потиче из 1902. године.

Долово има две српске православне цркве: Црква преноса моштију Светог Николе – Велика (Доња) црква и Црква преноса моштију Светог Николе – Мала (Горња) црква, које су због својих уметничких и архитектонских вредности проглашене за споменике културе од великог значаја.
.

Евангелистичка црква

Евангелистичка верска општина основана је 1840. године у Панчеву, а њен оснивач је био Фрањо Кверфелд, грађевинар и предузимач. Евангелистичка црква и парохијски дом, који чине једну целину, сазидани су 1905. године по плановима архитеката Фрање Саболча и Јулија Папа. Основа цркве је крстообразна, са олтаром и звоником правоугаоне основе на два спрата. Фасада цркве обрађена је опеком.