Povodom obeležavanja Dana čistog vazduha, u četvrtak, 3. novembra 2016. godine, Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Ženja Marinković, u ime JKP-a „Zelenilo“, posadile su u Narodnoj bašti mladicu javora.

Članica Gradskog veća pozvala je građane da daju svoj doprinos obeležavanju Dana čistog vazduha, da čuvaju životnu sredinu i da manje koriste automobile.

S obzirom da su biljke prirodni prečistači vazduha rešili smo da na Dan čistog vazduha u saradnji sa Javno-komunalnim preduzećem “Zelenilo” posadimo jednu mladicu javora u Narodnoj bašti. Odlučili smo se da to bude samo jedna mladica drveta, jer smo želeli da stavimo akcenat na to da je svako drvo važno i da ono ima doprinos u prečišćavanju vazduha, rekla je Banjai.

Ženja Marinković izjavila je:

Dan čistog vazduha simbolično smo obeležili tako što smo zajedno sa Gradom zasadili jednu lepu mladicu, ali JKP Zelenilo inače skoro svakog dana obeležava Dan čistog vazduha, jer svake godine usadimo više hiljada stabala u našem gradu i okolini i mislim da je naš doprinos čistom gradu u vazduhu veliki.

dan-cistog-vazduha-u-pancevu