Данас су у Палати Србије свечано потписани Меморандуми о сарадњи и размењени споразуми о сарадњи у оквиру програма „Заједници заједно 2021“ између НИС – Газпром Њефт и локалних самоуправа на чијој територији компанија послује. Меморандуме којима се дефинишу области улагања компаније НИС у склопу програма свечано су потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС а.д. Нови Сад, Зорана Михајловић потпредседница Владе Републике Србије и министарка енегетике и рударства и Ирена Вујовић министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије. У име града Панчева свечаности су присуствовали заменица градоначелника Драгана Купрешанин, народни посланик Марко Младеновић, чланица Градског већа града Панчева Катарина Бањаи и помоћница градоначелника Александра Ђурић.

Програм „Заједници заједно“ компаније  НИС – Газпром Њефт покренут је 2009. године у духу корпоративне друштвене одговорности компаније са циљевима развојa јаких и стабилних партнерских односа са институцијама и грађанима у локалним заједницама у којима послује, као и унапређења квалитета живота становништва кроз препознавање локалних потреба и допринос развоју локалних заједница уз изградњу односа међусобног поверења и лојалности.

– Желим овом приликом да се захвалим компанији НИС – Газпром Њефт са којом кроз програм „Заједници заједно“ сарађујемо од 2009. године и која је финансирала до сада 145 пројеката од изузетног значаја за град Панчево. Прошле године је 11 школа са територије Панчева добило средства за унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама. Кроз ову подршку компанија показује одговоран однос према локалној заједници и висок степен друштвено одговорног пословања, а Град Панчево да је добар и поуздан партнер и домаћин и има одличну сарадњу са свим компанијама и инвеститорима који послују у граду. Веома нам је драго да се сарадња наставља и у 2021. години, упркос тешкој години за нама и пословању у условима пандемије корона вируса, и то са Министарством рударства и енергетике и Министарством заштите животне средине Републике Србије. Ове године ће бити финансирани пројекти у области заштите животне средине са циљем обезбеђивања предуслова за смањење загађења и повећање енергетске ефикасности, што је уједно и један од наших приоритета. Пројекти се бирају у оквиру Јавног конкурса. Укупан износ новчаних средстава за финансирање пројеката ове године износи 14.000.000 динара, изјавила је заменица градоначелника Драгана Купрешанин.