Град Панчево, као одговорна локална самоуправа, искористио је прилику да спроведе један од најбољих пројеката до сада, а у питању је јавно-приватно партнерство за финансирање, реконструкцију, рехабилитацију и одржавање путева у зимском и летњем периоду.

Маја Витман, градска менаџерка, обишла је припремне радове у Долову у склопу пројекта јавно-приватног партнерства и том приликом изјавила:

– Ми смо по овом пројекту, у току претходне године, за непуна два и по месеца успели да асфалтирамо нешто више од 20 километара путева. Радови су се односили на Банатско Ново Село, Глогоњ, Старчево, Банатски Брестовац и Омољицу и настављамо са радовима. Користећи овај сада још увек зимски период, када није могуће асфалтирање, како бисмо добили што квалитетнији асфалт, чекаћемо лепше време, али зато можемо да изводимо припремне радове који се односе на све неопходне земљане радове и посипање ризле. У склопу ових радова у Долову су предвиђене 4 улице укупне дужине нешто око 3,5 километара путева. Тренутно се налазимо у улици Лоле Рибара. Припремне радове смо завршили у улици Јосифа Маринковића и наставићемо ових дана у улицама Зимској и Братства јединства. Оно што је важно још напоменути да у разговору са нашим грађанима, они су још имали неких додатних захтева, град Панчево у склопу са приватним партнером гледаће да и те захтеве испуни, јер оно што нам је свима важно да оног момента када радове будемо завршили, да наши грађани буду задовољни изведеним радовима. Напоменула бих да Долово има отприлике око 38 километара путева, а да ево у 21. веку имају тек нешто више од половине ове саобраћајне путне инфраструктуре тек асфалтирано. Град Панчево се побринуо да овим пројектом који ће трајати 10 година асфалтирамо све улице како у Долову, тако и у свим другим насељеним местима, али исто тако и на територији града Панчева, а уједно након асфлатирања, сви ови путеви ће бити редовно одржавани. Као што сам рекла, један по мом мишљењу од најважнијих пројеката који је град Панчево управо завршио и веома брзо и ефикасно након потписивања уговора увео нашег приватног партнера у посао и показало се да добром сарадњом, добром организацијом посла и наравно, изузетно добром сарадњом са свим месним заједницама, где су сами грађани у Савету месне заједнице делегирали оне најбитније улице које су по њиховом мишљењу најважније да се ураде. Ми смо у току прошле године успели веома брзо и ефикасно по самом пројекту да асфалтирамо велики број улица у насељима, односно на Миси и у Горњем граду. Радили смо пар пешачких стаза на Тесли и на Котежу, асфалтирали смо једну улицу на Котежу 1 и поред свега овога примамо нон стоп захтеве од стране месних заједница и грађана и ми ћемо настојати да на основу захтева наших грађана те радове и изведемо. Такође бих искористила прилику да најавим да након завршетка ових припремних радова у Долову, ми ћемо се преселити у Јабуку као следеће насељено место. По пројекту jавно-приватног партнерства је предвиђено да се урадe Јабука, Качарево и Иваново, то је оно што нам је остало и оно плански што је било предвиђено да у периоду, што се тиче насељених места, за 24 месеца, ја верујем да сигурно негде за осам месеци ће сви радови бити завршени.