Град Панчево је путем пројекта јавног приватног партнерства кренуо са радовима на реконструкцији улице у центру града Панчева, Бранка Ановића. Дужина улице је 175 м и једна је од ретких која није асфалтирана у самом центру града. Улица спаја две фреквентне саобраћајнице, Жарка Зрењанина и Максима Горког.

Секретаријат за инвестиције града Панчева врши надзор над радовима. Извођење радова на реконструкцији улице Бранка Ановића у Панчеву је технички почело 12. јула 2021.године, али због временских услова, радови су мало стагнирали.

Тим поводом, Маја Витман, градска менаџерка, обишла је радове који су у току и захвалила се грађанима на стрпљењу:

– Сви становници улице Бранка Ановића су претходно обавештени да ће се извршити радови на хидротехничким инсталацијама, односно замена комплетне фекалне канализације и водоводне мреже са прикључцима и израда нове кишне канализације. Поред реконструкције саобраћајнице у целој дужини улице, 175 м, са изградњом новог коловоза ширине 5 метара за двосмерни саобраћај са свим колским прикључцима за објекте у улици, радиће се нове пешачке стазе са обе стране улице, ширине око 1,8 м, изградиће се нових 27 паркинг места (од тога 3 за потребе лица са инвалидитетом), али и радови на реконструкцији јавног осветљења, постављање нових 7 стубова јавне расвете уградњом савремене ЛЕД расвете. Захвални смо грађанима на подршци и разумевању приликом извођења радова и веома смо задовољни како пројекат ЈПП напредује. Напоменула бих да је за шест месеци урађено 95 улица, односно 40 км асфалта. Ми смо грађанима обећали да ћемо овим пројектом асфалтирати све улице у целом граду и у насељеним местима. Равномерно се ради и у граду и насељеним местима. Надамо се да ћемо радове извести до краја септембра, сходно динамици радова и временским условима. Такође, након успешног асфалтирања насеља Содара, грађани су упознати да се радови изводе на асфалтирању улица на Стрелишту, тако да данас креће асфалтирање првог изравнавајућег слоја у Мажуранићевој улици, улицама Лазе Kостић и Војислава Илића. Након изведених радова на Стрелишту, радови ће кренути у Горњем граду, комплетно ће се асфалтирати улице Kарађорђева – од Моше Пијаде до Иве Kуријачког, Стевице Јовановића и Уроша Предића – десна страна из правца улице Димитрија Туцовића. Уједно најављујемо и пресвлачење улице Димитрија Туцовића, потез од Моше Пијаде до Војводе Радомира Путника и улице Војводе Петра Бојовића до Доситејеве. Радови су планирани у етапама, у сарадњи са Одељењем за саобраћај при Секретаријату за урбанизам и Секретаријатом за инспекцијске послове, Управом полиције, као и са представнивима јавно-комуналног сектора које ће узети учешће у организацији. Урадиће се пројекат привремене саобраћајне сигнализације, тако да ће делови улице у једном моменту бити бити затворени. Све је планирано да се уради у што краћем року, како грађани не би трпели радове.